Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Vientisektori

Suomen perusvoima on myös tulevaisuudessa ydinvoima

Kirjoitus Länsi-Suomi -lehdessä muistuttaa perusenergian tarpeesta. Tarvitsemme ainakin 2 - 3 uutta ydinvoimalaa Olkiluoto III ja Hanhikivi I lisäksi. Loviisan voimalat pitää korvata uusilla voimaloilla. Lisäksi Olkiluotoon tarvitaan uusi ydinvoimala. Voidaan lisätä vielä uusiutuvan energian osuutta ns. puunjalostuksen sivuvirroista, jonkun verran turvetta voidaan polttaa, aurinkokennoja kotitalouksille ja maatiloille vettä lämmittämään ja sähköntuotantoa varten. Tuulivoiman lisäämisen näen ongelmallisena, haitallisten ympäristövaikutustensa vuoksi.

Hyvinvointivaltio on vastuunottoa ja rakkaudella meille kaikille

Julkisen sektorin menoista suurin osa koostuu palkoista tai tulonsiirroista. Täten siihen kohdistuvat säästöt nykyisessä taloustilanteessa olisivat täyttä myrkkyä lopullekin kotimaiselle kysynnälle ja hyydyttäisivät yskiviä talouden rattaita edelleen.  Leikkaava virus etenisi varsinkin kotimarkkinoilla toimiviin yrityksiin, jossa se aiheuttaisi edelleen tarpeita henkilöstövähennyksiin, jne. jne.

Vienti Flushista Slushiin

Nuorissa on tulevaisuus

Laadukkaasta kaikille ilmaisesta koulutuksesta ei saa luistaa.
Tulevaisuuden tuotannontekijöitä tarvitaan aina vain enemmän.
Läntinen maailma on kääntymässä materiaalisia tuotannontekijöitä käyttävistä yhteiskunnista korvien väliin. Kasvu tulee jo ihan muualta, kuin materiaa louhimalla ja jalostamalla.


Start-upit

Talous kuntoon palkka-alella ja palkkaveron kevennyksellä!

Suomen talouden menestys perustuu vientialan kilpailukykyyn. Jos vientialue on taantunut ja/tai kustannustaso Suomessa on noussut kilpailijamaita korkeammaksi, kilpailukykyä on tarvittaessa palautettu valuutan devalvoimisella.

Suomella ei omaa valtuuttaa ja sen devalvointimahdollisuutta enää ole, toisin kuin tärkeimmässä kilpailijamaassa, joka on sitä keinoa käyttänyt. Ruotsin vienti vetää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä