Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta SOK

Yrittäjät eivät kelpaa S-Pankin asiakkaiksi

 

Mielestäni S-ryhmä on tehnyt ja tekee merkittävää työtä suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseksi ja pystyssä pitämiseksi. Yli vuosisataisen historiansa aikana se on tuonut hyviä palveluita kaikkien ulottuville ja ollut tärkeä osa hyvinvoinnin rakentajana.

Osuustoiminnan tärkein kilpailukyky on arvojohtaminen. Osuustoiminnan periaatteisiin kuuluu vahvasti se, että osuuskunnat osallistuvat yhteisönsä kehittämiseen. Eettisiin arvoihin kuuluu rehellisyys ja yhteiskunnallinen vastuu.

Ruokaa netistä

Osa ruokakaupoistakin tarjoaa jo ruokaa ostettavaksi netistä kotiin tuotuna. Uskoakseni tämä palvelu tulee lisääntymään huomattavasti, ovathan ihmiset kiireisiä eivätkä halua jonotella ruokakauppojen kassoilla. Odotusaikana tai pienen vauvan tai useamman pienen lapsen perheessä tämä ruuan tuontipalvelu on varmasti tervetullut apu arjen pyörittämiseen. Sairaana ollessakaan ei aina voi lähteä kauppaan, vaikka se olisi lähelläkin.

Onko maito kallista ?

Prisman maitomainos on suututtanut maidon tuottajat, eikä syyttä. Mainos antaa ymmärtää, että maito on ollut tosi kallista, mutta S-ryhmä on hyvästä sydämestään ja kuluttajia sääliessään, omasta katteestaan tinkien alentanut hintaa.

Mainos on kieltämättä melkoinen paradoksi kun sitä katsoo tuottajan näkökulmasta. Tuottajan saama hinta on  niin alhainen, että tavallinen kuluttaja ei edes miellä sitä oikein. Usko siihen ei riitä.

Kilpailuvirasto holhoaa ja toimii omaa tarkoitustaan vastaan

Kilpailuviraston yksi tämän vuoden kärkihanke on kanta-asiakasjärjestelmien tutkiminen ja sen selvittäminen, vahvistuuko K- ja S-ryhmien markkina-asema plussa- ja bonuskorttien takia. Totta kai vahvistuu ja niin on tarkoituskin ja se kuluttajan etu.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä