Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolueiden puheenjohtajien imagot

Perussuomalaisten asema vahvistunut

Viime eduskuntavaalien jälkeen kauhisteltiin perussuomalaisten vaalivoittoa. Mukasuvaitsevat ja mukasivistyneet olivat sitä mieltä, että kansa äänesti väärin. Perussuomalaisista levitettiin mitä ihmeellisempiä väittämiä. Mustamaalaaminen oli todella rajua.

Nyt neljä vuotta myöhemmin tilanne on toinen. Toki tarkoitushakuista syrjintää ja mustamaalaamista edelleenkin esiintyy, mutta huomattavasti vähemmän. Ehkä ikävimpiä tapauksia ovat puoluetoimistojen ikkunoiden rikkomiset ja vihamieliset tihutyöt yksittäisiä kansanedustajaehdokkaita kohtaan.

Puheenjohtajako ratkaisee?

Taas tuli HS gallup ja Apollonkadulla täytyy Laanisen tehdä kaikensa, että väki muistaisi joulun olevan vasta muutaman päivän päästä. Gallup näyttää Keskustalle reteää kannatuksen kasvua, jonka gallupin julkaisija näyttää pistää puheenjohtaja Juha Sipilän piikkiin. Miten on ratkaiseekpo puheenjohtajan imago tulevat vaalit?

Arvioni lähtee nyt puheenjohtajan imagosta. Minusta se on väärä tapa tehdä valintoja, mutta se on vain minun mielipiteeni, eikä imagon merkitystä voi mitätöidä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä