Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Pankki

24/7

Pankkisektorilla kohistaan - ja lakkoillaan - koska pankkikonttorit halutaan pitää auki myös lauantaisin. 

Viime vuosina aukioloaikoja ollaan vapautettu eri aloilla tasaiseen tahtiin. Viimeisimpänä aukioloa laajennettiin Alkoissa ja sitä ennen laajenivat kaiken kokoisten vähittäiskauppojen aukiolo kauppiaiden itse päätettäväksi; kaupat voivat nyt olla auki 24/7. 

Onneksi jäimme jälkeen

Sukulaismies toimii yksityistien tienhoitokunnan puheenjohtajana. Koska tien osakkaat maksavat tienhoitokunnalle tienpidosta, paikallinen Nordea (lähin konttori 20 km päässä) lähetti kirjeen ja tiedusteli, mihin tienhoitokunnan tiliä käytetään, mistä tilille tulee rahaa ja kuka sitä käyttää. Tiedot voi ilmoittaa netissä.

Kyse on sinänsä ihan perustellusta lakisääteisestä harmaan talouden, veronkierron ja rahanpesun estämisestä. Mutta se käytännön toteutus.

Hyväveljet-mafia toimii Suomessa

Järkyttävä tilakauppa Iltalehdessä. Pesänhoitaja eikä uusi tilanomistaja halua julkisuuteen. Minusta tämä juttu on syytä nostaa esille ja tutkia pohjiaan myöden.

Holtiton velan antaminen voi viedä jopa oman kodin alta velanottajalta

Helsingin Sanomat otsikoi tänään ”Holtiton velkaantuminen voi viedä jopa oman kodin alta.” Otsikko olisi pitänyt olla sama, kuin on blogini otiskko ”Holtiton velan antaminen voi viedä jopa oman kodin alta velanottajalta.”

Eikö olisi jo aika lopettaa velallisten parjaaminen ja heidän häätäminen kodeistaan? Pankit todellisuudesta ryöstävät velallisiaan, jota rikollista toimintaa tukevat tuomioistuimet, ulosotto ja kansainväliset perintäfirmat.

Ei rahaa automaateissa, nyt romahti Deutche Bank?

Deutche Bank on kyykännyt viime aikoina rankasti. Osakeen arvo on romahtanut 90 % huippuajosta ja vihdoin taloussanomatkin uutisoi asiasta muutama päivä takaperin. IMF:n mukaan DB on maailman finanssimarkkinoiden suurin yksittäinen järjestelmäriskin lähde.
Jotain mätäpaiseen kokoluokasta kertoo se DBllä on 55 000 000 000 000 (biljoona) euron edestä johdannaisia taseensa ulkopuolla.

Konkurssin tehnyt maanviljelijä on kusessa, kertoi YLE tänään

YLE Uutiset tänään: Konkurssin tehnyt maanviljelijä: "Ei olisi kannattanut uskoa pankkia"

Maanviljelijöiden, Yksityisyrittäjien ja ammatinharjoittajien olisi kannattanut lukea edes nämä alla olevat blogini, kymmenistä yrittäjyyttä koskevista blogeistani. Jos et ole vielä lukenut, niin lue nyt, sillä Sinun tulevaisuudestasi on kyse.

Maanpäällinen helvetti odottaa yrittäjiksi aikovia ja velallisia.

Luoville, innovatiivisille ja idearikkaille ihmisille luvataan nyt edullisin ehdoin lainaa, että he alkaisivat yrittäjiksi.

Toivottavasti ihmiset eivät mene tähän halpaan.

Velka on talouden bensa

http://hausk.in/1404/kreikkalainen-velkajarjestely

Tää on vanha hauska esimerkki velkojen maksusta. Mutta jos tuon rinnastais nykymaailmaan, niin homma menisi näin:

Rikas turisti on niin saatan pihi, että ei varmaan käytä rahaa mihinkään, ettei vaan joku pienyrittäjä pysty palkkaamaan työntekijää lisääntyneen menekin johdosta, joten sijoittaa sen satasen pankkiin korkoa kasvamaan.

Pankilla on siis nyt tuo 100e rahaa.

Pankkitoiminta kaikille vapaaksi

Nykyisin pankkitoiminta on voimakkaasti säänneltyä, pankin perustaminen on monien kieltojen estämää. Asia on helposti korjattavissa, sallitaan pankin perustaminen kenelle vaan.

Miksi joku ala täytyy olla erikoisen suojattu? Nykyisin siihen on syynsä joista eräs on monopolin haltijoiden pyrkimys estää alalle tulo. Toinen syy on pankkien valtion takaus. Teki pankkiiri mitä vaan, sinä maksat. Jos se myöntää holtittomasti lainoja, valtio maksaa tappiot ja valtio olet sinä, veronmaksaja.

Ei rahan arvo tyhjästä tule

Pörsseissä ja muissa isojen poikien peleissä voidaan luoda rahaa vaikka tyhjästä, joko bitteinä tai velkakirjoina tai vaikka paperinpaloina, mutta viime kädessä raha palaa aina reaalitalouteen.

Rahapelit voivat olla viihdyttäviä ja luoda illuusion suuristakin omaisuuksista, mutta tosipaikan tullen pelkät nollaat tuskin kelpaavat, vaikka niiden edessä olisi millaisia numeroita tahansa.

Raha on aina tiivistettyä hikeä. Raha on arvon kantaja ja vaihdon väline.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä