Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Luottamus politiikkaan

Pahat nimitykset

Pahoista nimityksistä natsismi ja hitlesismi ovat tänään voitolla.   Taistolaisuus stalinisneineen on tänään kakkosena.   Kommunistit Putinin johdolla käyneet Vatikaanissa ja saaneet synninpäästön.

Aatteilla on kuitenkin pieni ero.  Stalin tappoi kommunisteineen omiaan, Hitler muita.  Uhrien määrä lienee yhdenvertainen.

 

 

Työttömäksi joutunut työläinen äänestää eduskuntavaaleissa luotettavaa tahoa

  Itsensä työllään ja työnsä tuottamalla lisäarvolla yhteiskuntansa muut asukkaat monta vuotta elättänyt työläinen on lähtenyt töihin  pimeyden vallitessa varhain aamulla. Auringonlaskun aikoihin työläinen kävelee raskain askelin kotikatuaan pitkin pieneen kotiinsa, josta hän on pankille velkaa vielä 200 000 euroa. 

Liikuttava tarina "Luottamus-Suomesta", SDP:n oma toiminta on jotakin ihan muuta

Entinen OKM:n valtiosihteeri, työministerin erityisavustaja ja suhteellisen tuore Suomen Sosiaalidemokraattisen Puolueen Helsingin sosiaalidemokraattisen piirijärjestön eli Stadin demareiden johtaja, Pilvi Torsti kirjoittaa "Luottamus-Suomesta" kokemustensa pohjalta:

"... vahvistavat uskoa siiten, että luottamuksen Suomi elää ja voi hyvin."

 

Arjen ammattilaisia vai asiantuntijoita lautakuntiin?

Aamun Keskisuomalainen (su 27.7.2014) tarttui asiaan, joka puhuttaa puolueissakin kuntavaalien jälkeen. Millaisella äänimäärällä ja osaamisella voi päästä kaupungin lautakuntiin, jotta tavallisen veronmaksajan etu toteutuu varmimmin? Vaikka jutun sävy oli varsin ikävä joitakin lautakuntapoliitikkoja kohtaan, pidän siitä, että tutkivalle journalismille on edelleen tilausta ja ammattitaitoa. Vallankäytön vastuu on sen läpinäkyvyydessä.

Kansalaisten hiipuva luottamus politiikkaan

Kansalaisilla on näinä päivinä vakava poliittinen ongelma. Ei ole oikein puoluetta jota voisi kannattaa. Puolueilla ei ole tänä päivänä kansalaisille mitään hyvää tarjottavana. On vain leikkauksia, kansalaisille tuputetaan malttia tulopolitiikassa ja yhdentyvää Eurooppaa ja globaalia taloutta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä