Iida Haglund

kristityt

Sanan- ja uskonnonvapaus vaarassa, osa 1

Sanan- ja uskonnonvapaus ovat vakavassa vaarassa. Kaikkien suomalaisten sanan- ja uskonnonvapautta ei enää täysimääräisesti kunnioiteta. Erityisesti kahden ryhmän ihmisoikeuksia riistetään. Ensimmäinen ryhmä on konservatiiviset kristityt ja toinen kansallismieliset Suomen rajojen puolustajat. Esimerkkejä on useita.

Toinen kierros konservatiivien käsissä

Median ennakkoasenteista huolimatta on hyvinkin mahdollista, että vaalit menevät toiselle kierrokselle. Kaikki riippuu siitä, äänestävätkö ihmiset oman arvomaailmansa mukaan, kuten he yleensä lopulta tekevät.

Kuka oikeastaan on ekstremisti?

”Ääri”-sitä, ”ääri”-tätä. Kun jostain sanotaan, että se on "ääri"-jotain, se tarkoittaa, että sitä jotain tulisi pitää pahana tai huonona. Se on jotain sopimatonta.

Suvaitsevaisuusideologian omaksuneet käyttävät määrettä yleensä halventavana ilmauksena ja kohdistavat sen niihin, joita he eivät suvaitse.

Ihmiskunnan viholliset

Turkin itsevaltainen presidentti on ihmisoikeuksien ja sananvapauden rajoittamisen lisäksi poistamassa evoluutioteorian opettamisen lukioista ja vastaavasti lisäämässä uskonnon opetusta.

Vaikea uskoa että vielä muutama vuosi sitte puhuttiin vakavasti maan mahdollisesta liittymisestä euroopan unioniin, niin nopeasti on maa vajoamassa sekulaarista demokratiasta kohti teokraattista diktatuuria. On surullista ja turhauttavaa ymmärtää että tieteen ohittavan fundamentalismin ja tältä osin pimeän keskiajan paluun uhka on todellisuutta vielä 2017.  

Arabien ja juutalaisten kiistan juuret Lutherin Genesis-kommentaarin mukaan

Raamattuopettajana Martti Luther (1483–1546) oli hyvin perehtynyt ensimmäiseen Mooseksen kirjaan, jossa kerrotaan ihmissuvun varhaisvaiheista.

Luther oli tutustunut myös Koraaniin. Genesis-kommentaarissaan hän kommentoi sitäkin, miten Muhammed (n. 570–632) Koraanissaan poikkeaa siitä, mitä Mooses oli kirjoittanut.

Kuka puolustaisi kristittyjä?

World Watch List 2017 -raportin mukaan kristittyjä vainotaan yhä enemmän. Kristityt ovat olleet jo useamman vuoden maailman vainotuin uskonnollinen ihmisryhmä. Viime vuonna 350 miljoonaa kristittyä koki uskontonsa vuoksi vainoa ja noin 215 miljoonan kristityn kohdalla vaino oli vakava-asteista. Erityisesti kristityt kokivat vainoa Somaliassa, Pohjois-Koreassa, Afganistanissa, Pakistanissa, Sudanissa, Syyriassa, Irakissa, Iranissa ja Eritreassa.

Yksi pappi vs. 147 opiskelijaa

Uuden Suomen uutisointi on härskiä. Vasta eilenkö, siis tiistaina 26.7.2016 ISIS ja islamistiterroristit ylipäätään julistivat sodan kristinuskoa vastaan - vasta sittenkö tämä sota tuli julistetuksi, kun ensimmäinen eurooppalainen pappi joutui Euroopan maaperällä islamistiterrorien tappamaksi.

Maahanmuuttopolitiikka ei ole rasismia

Maahanmuuttopolitiikasta puhuminen yhdistetään usein rasismiin, vaikka niillä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Rasisti-korttia käytetään vastapuolen ”väärien” mielipiteiden korjaamiseen ja hyökkäämiseen ihmisiä vastaan. Sitä käytetään keskustelun vaimentamiseen kiusalliselta asialta ja vastustajien hiljentämiseen.

Erilaisuus ei ole eriarvoisuutta

Pieni ajatuskoe

Menet kauppaan ja etsit tölkin jonka päällä lukee maitoa. Luotat siihen että tölkin sisällä on maitoa ja näinhän se asia yleensä on kun lopulta avaat sen tölkin. Sana ”maito” kertoi sinulle jo kaupassa mitä tölkin sisältö on. Se määritteli asian yksiselitteisesti. Varmasti ajattelisit sinua huijatun jos tölkistä löytyisikin jotain muuta. Jos huijaus olisi lisäksi tahallinen niin mieltäisit toiminnan varmasti ilkivallaksi tai anarkiaksi riippuen tilanteesta joka tuon väärennöksen aiheutti.

Pakolaiset, tervetuloa asumaan koteihimme!

Refugees, welcome to Finland! on vastuuviikon pakolaisteeman inspiroima suunnitteluryhmä.

------

Ryhmä toivottaa turvapaikanhakijat tervetulleiksi asumaan vastaanottokeskusten sijasta ja tilan puuttuessa meidän koteihimme. Ryhmä kanavoi ihmisten poliittisen turhautumisen toimintamahdollisuuksiksi.

------

Mikä on Refugees, welcome to Finland! -ryhmä?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä