Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Joulun yksinäisyys

Ei-kaivattu yksinäisyys

Joulu ja vuodenvaihde tuovat monelle kaivatun tauon arjen aherrukseen, kiireeseen ja hulinaan. Usealle pitkät pyhät merkitsevät kuitenkin ”ei-kaivattua” yksinäisyyttä. Yksinäisyys on yleinen ja vakava ongelma Suomessa. Se ei kosketa ainoastaan yhtä ihmisryhmää tai sukupolvea, vaan läpileikkaa koko yhteiskuntaa. Yksinäisyyttä pidetään jopa yhtä suurena terveysriskinä kuin tupakointia. Se myös tappaa kolme kertaa varmemmin kuin ylipaino. Tutkimusten mukaan yksinäisyys kohottaa jopa 14 prosentilla varhaisen kuoleman riskiä.

On muodikasta sulkea silmät köyhyydeltä - Välittäminen on hyvyyden keskus

Ihmiset, jotka eivät ole koskaan olleet köyhiä tai joilla ei ole kosketuspintaa köyhyyteen voivat pahimmillaan kuvitella, että köyhät ovat tehneet jotain väärin tai köyhyys olisi ihmisen oma vika. Näinä vaikeina taloudellisina aikoina köyhien ja köyhyyttä kokemattomien välinen kuilu on entistä syvempi. Tutkimukset vahvistavat edellisen väittämän. Tutkimuksen mukaan joka neljäs varakas suomalainen on sitä mieltä, että köyhyys on köyhän ihmisen oma syy.

 

Työttömät, sairaat ja pienituloiset vanhukset - joulukeräysten unohdetut!

Kirjoitin aiemmassa blogissani, miten jouluna vähävaraisia lapsiperheitä muistetaan keräyksillä. Joulun jälkeen he unohtuvat. Jouluksi hyvää mieltä ja hyväosaisuudestaan anteeksiantoa kaipaavat, tarvitsevat kohteen, jolla rauhoittaa omaatuntoaan.  On hienoa, että jouluksi lapsiperheille mahdollistetaan ruuan suhteen parempi joulu, kuin se voisi olla ilman tukea.

Joulukeräyksissä unohtuvat kuitenkin työttömät, sairaat ja pienituloiset vanhukset. Heidän jouluaan taloudellisesti kukaan ei muista.

Vai muistaako?

Raskasta joulua

Suurella suulla olen kuullut puhuttavan, että "Suomi on rikkaampi, kuin koskaan". Minun korviini tuo sattui välittömästi. Todellisuus on kokemukseni mukaan aivan toinen ja aivan, kuin vahvistukseksi luin ystäväni fb-profiililista linkin, jossa kerrotaan näin;  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/joulu-moninkertaistaa-avun-t...

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä