Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Greenpeace

Jos Greenpeace haluaisi eroon fossiilisista, se ei vastustaisi ydinvoimaa

Greenpeace on vuosikymmenien ajan vastustanut ydinvoimaa, mikä on johtanut merkittävään fossiilisten polton lisäämiseen niin kotimaassa kuin globaalistikin. Eilen sama häirikköjärjestö oli aatteenveljiensä Luonto-Liiton ja Maan ystävien kanssa eduskuntatalolla protestoimassa fossiilisten polttamista vastaan.

Vihreä ylimielivalta

Suomen viranomainen teki laillisen palautuksen Afganistaniin niiden turvapaikan hakijoiden kohdalla, jotka olivat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen. Tästä alkoi propagandavyöry, jota sisäministeriön kansliapäällikkö kuvaa organisoiduksi (Aamulehti 4.4.) ja nopeasti liikkeelle lähteneeksi. Meillä on olemassa näemmä ne uudet viestintäkanavat, jotka kiitävät tuulta nopeammin ja niiden takana on järjestäytynyttä toimintaa. Näiden virheellisten uutisten levittäjäksi osoittautui myös eturivin poliitikkoja kuten puoluejohtaja Ville Niinistö ja muita kansanedustajia.

Hei Greenpeace, voisitteko löytää meille suomalaisille loskattoman kodin?

Tuore Greenpeacen lehdistötiedote "radiologisesta hätätilanteesta" Japanissa johtaa selvään johtopäätökseen: koko Suomi pitäisi evakuoida säteilyvaaran vuoksi. Kysynkin siis, ja kehotan muitakin kysymään, esimerkiksi Greenpeacen Suomen-osastolta, mistä mahtaisimme löytää uuden kodin joko kaikille meille suomalaisille tai ainakin niille yli puolelle miljoonalle, jotka joutuvat elämään Fukushiman evakuointialueen säteilytasot vähintään kaksinkertaisesti ylittävässä säteilyhelvetissä? 

Uutinen, vai tarina joka sinulle halutaan kertoa?

Päivän suuri uutinen Helsingin Sanomissa oli ”Vuoden paras ilmastouutinen”, eli Greenpeacin kertoma tarina energiantuotannosta Kiinasta. Tarina jonka he haluavat kertoa on, että uusiutuvat marssivat voittoon ja hiili on pysäytetty. Kerrottu tarina tosin on normaaliin tapaan kovin epäinformatiivinen sen suhteen mitä Kiinassa todella tapahtuu ja heijastelee enemmänkin sitä, millaista politiikkaa GP tekee Suomessa ja Euroopassa yleensä.

 

Energiahuuhaata on monenlaista, mutta media huomaa edelleen vain yhtä

Somekuplassani ja tiedotusvälineissä puhutaan juuri nyt paljon energiakeskustelusta. Nyt kun hallituksen uudessa energiastrategiassa esitetään Perussuomalaisten vaatimuksesta tuulivoiman terveyshaittojen selvittämistä, moni kommentoija etenkin somekuplan vihreämmältä laidalta on ryhtynyt vaatimaan energiapolitiikan perustamista ensisijaisesti (olemassaolevan) tutkimustiedon varaan.

Ex-Greenpeace johtaja - ihmisen CO2 pelasti maapallon elämän

 

 

Greenpeacen perustaja ja sen terrorijärjestöksi muuttumisen johdosta pois lähtenyt Tri Patrick Moore on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan ihmisen toiminnan tuottama hiilidoksidi on itse asiassa pelastanut ihmiskunnan ja koko maapallon kuolemalta:

 

https://fcpp.org/sites/default/files/documents/Moore%20-%20Positive%20Im...

 

Tarvitsemmeko ydinvoimaa? Jatkoa debatille Greenpeacen kanssa

 

Vasemmistofoorumin Peruste-verkkolehti julkaisi äskettäin allekirjoittaneen ja Greenpeacen Juha Aromaan välisen debatin ajankohtaisesta aiheesta: kykenemmekö selättämään ilmastonmuutoksen ilman ydinvoimaa?

Pelastakaa byrokratia

Suomesta on löytynyt suojelukohde, joka voisi täyttää Unescon maailmanperintökohteen mitat. Tämä muinaisjäännös on Ympäristöministeriö. Suomalaiset ympäristöjärjestöt ovat nyt esittäneet hätähuudon suojelukohteen säilyttämiseksi. Maailmanloppu tulee, jos Sipilän hallitus pilkkoo ministeriön.

Ympäristöorganisaatiot, Suomen luonnonsuojeluliitto, Luontoliitto, WWF, Greenpeace ja muutamat muut ovat huolissaan byrokratian vähenemisestä. Järjestöt aloittivat hallitusneuvottelujen kunniaksi kampanjan Pelastetaan ympäristöministeriö.

Lego keräsi palikkansa - lopettaa yhteistyön Shellin kanssa

 

Suuri leluntekijä Lego lopettaa yhteistyönsä öljymagnaatti Shellin kanssa.

Ratkaisevaksi näyttää muodostuneen Greenpacen joukkoistettu kampanja tätä epäsäätyistä yhteistyötä kohtaan.  Muoviset lego-palikat valmistetaan petrokemiallisista raaka-aineista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä