Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Ghettoutuminen

Maahanmuutto ja Vantaan ghettoutumiskehitys

Ruotsin vaalien lopputulos ravistelee kansankotia, joka on alkanut herätä jatkuvasti kasvavaan maahanmuuttoon ja sen vaikutuksista hyvinvointiyhteiskuntaan. Suomikin tarvitsee järkiperäistä ja jämäkkää, mutta kuitenkin maltillista ja asiallista keskustelua avomielisestä maahanmuuttopolitiikasta turvapaikanhakijoineen ja pakolaisineen.

Tarvitsemme maahanmuuttokeskustelua ilman rasismia.

Valkoinen pako vai ruskea karkoitus?

Kontula on nyt mainittu YLE:n artikkeleissa asuinalueena, josta muuttaa tiuhaan sekä kantaväestön edustajia, että integroituneita maahanmuuttajia pois.

 

Olen sanonut vuosia, että Kontulasta tulee Helsingin ensimmäinen ghetto. Asuin itse Myllypurossa vuodet 2011 - 2012 ja kävin kerran lenkillä Kontulan puolella. Näin ihan tarpeeksi.

Puhoksen kohtalo- puretaanko vaiko ei pureta?

Viime aikoina mediassa itäkeskuksen puhoksen purku on herättänyt paljon keskustelua. Media kirjoituksissa on hyvin voimakkaasti tuotu esille puhoksessa toimivien yrittäjien näkökulma ostoskeskuksen purusta.  Yrittäjät vastustavat lähes poikkeuksetta purku suunnitelmia. Erään yrittäjän sanoin ”Paikka on loistava. Täällä on hyvä yhteishenki. Jos tämä puretaan, se on jo olemassa olevan haaskausta”

Shariajengejä ja poliisivainoja

Kööpenhaminan  pahamaineisin maahanmuuttajakaupunginosa Nörrebro on joutunut viime viikkoina toistuvasti jengi-väkivallan, uhon ja uhkailun kohteeksi.  Paikallisia ravintoloitsijoita ja asiakkaita on uhkailtu kuolemalla ja omistajilta on vaadittu suojelurahaa, jotta heidät jätettäisiin rauhaan. Ravintoloihin on heitelty tiiliskiviä ja pyöriä ovien ja ikkunoiden läpi, ja muslimit ovat huutaneet:" Tämä paikka kuuluu meille, Nörrebrossa vallitsee sharia-laki", ja vaatineet alkoholitarjoilun lopettamista.

Katupartiot estämään ghettoutumista?

Viime päivinä on kiivasti keskusteltu katupartioinnista, kun eri puolilla Suomea ovat kansalaiset intoutuneet sellaisia perustamaan. Paljon huomiota herätti joensuulainen Soldiers of Odin, jonka läheiset yhteydet kansallissosialismiin herätti yleistä pahennusta kaikkea katupartiointia kohtaan.

Suomeen maahanmuuttajien ghettoja jo lähivuosina

Suomi on valtavan maahanmuuttajien vyöryn kohteena. Ovet ovat apposen avoimet. Veronmaksajien piikille ei ole ylärajaa. Tilanne on hallitsematon, sillä juuri kukaan ei näytä miettivän mitä se tarkoittaa lähivuosien ja lähivuosikymmenien aikana.

Suomeen tulleita ja tulevia maahanmuuttajia yritetään hajasijoittaa eri puolille Suomea. Sen vaikutus on hetkellinen, koska ihmiset voivat valita itse asuinpaikkansa.

Ilmeen kohotuksen paikka

Runosmäki on Turun suurin lähiö ja tämä on ensivaikutelma, jonka vieras saa astuessaan lähiöön. Ränsistynyt kyltti, josta on jo kirjaimetkin rapautuneet pois. Kaikkia kyltissä ilmoitettuja palveluitakaan ei ole enää olemassa.

Tilannetta ei paranna yhtään kylttiä ennen tuleva ränsistyvä Grilli Wanha Eikka. Moni vieras voi helposti ajatella, että mihin ghettoon hän on nyt tulossa.

Ratkaisuja on kaksi: Joko kylmästi purettaisiin tuo kyltti tai sitten rakennettaisiin uusi tilalle.

Göteborgin ampumiset

Ruotsissa ei tapahtunut terrori-iskua. Siellä jatkui vain pitkään jo vallalla ollut terrori.

Kirjoitin aika tarkkaan vuosi sitten Ruotsissa jo pitkään velloneesta jengisodasta. Tuolloin vuoden 2013 tilastot näyttivät 214 jengien välistä ampumistapausta ruotsissa. 56 näistä oli Göteborgissa ja loput lähinnä Tukholmassa ja Malmössä.  Vuoden 2014 tilastot ovat vielä kovemmat ja uhriluvutkin ovat nousseet.

Ruotsissa on käynnissä täysi sota!

Ruotsissa on käynnissä täysi jengisota. Vuonna 2013 jengiampumisia oli Ruotsissa 217 kappaletta. 46 henkeä menetti henkensä näissä ammuskeluissa vuoden sisällä.

Ammuskelu ja jengitoiminta on vahvasti keskittynyt kolmeen suureen kaupunkiin Tukholmaan, Göteborgiin ja Malmööseen. Tässä vaiheessa voidaan myös todeta, että ongelma koskee pääosin maahanmuuttajanuoria ja jengejä kaupunkien lähiöissä. Kaikkein pahin tilanne on Göteborgissa.

Vaihtoehtoinen malli Packalenin Ground Zerolle

Tom Packalenin ehdotus segregaation edistämiseksi on lytätty lukemattomin tavoin sen verran monissa eri tuuteissa, että ajattelin lähestyä aihetta hieman erilaisesta näkökulmasta. En toistaiseksi ole onnistunut löytämään yhdestäkään lyttäyksestä minkäänlaista analyysia ongelmasta, johon Packalen pyrki nuivahkoksi tulkitulla ehdotuksellaan puuttumaan tai siitä, mitä kyseiselle ongelmalle tulisi oikeastaan tehdä. Käärin siis virtuaaliset hihani ja ryhdyn toimeen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä