Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Yrjö Hakanen

Rauhanprojektista euroarmeijaan?

Euroopan unionin sanotaan olevan rauhanprojekti. Mutta mitä EU tekee nyt, kun keskellä Eurooppaa soditaan, ydinasekilpavarustelu on palaamassa Eurooppaan USA:n ja Venäjän irtaantuessa INF-sopimuksesta ja asevarusteluun käytetään enemmän rahaa kuin koskaan kylmän sodan jälkeen? Tai kun sodat Afganistanissa, Irakissa, Libyassa, Jemenissä, Syyriassa ja muualla ovat taas osoittaneet, että aseet eivät tuo rauhaa?

Kolmas kerta toden sanoo, sotessakin?

Hallituksen sote- ja maakuntalakiesityksestä ei näytä tulevan Suomen historian suurinta hallinnon uudistusta. Sen sijaan se jää historiaan esimerkkinä poikkeuksellisen kehnosta lainvalmistelusta, jossa pyrkimykset yksityisen sote-bisneksen laajentamiseen ja julkisten menojen leikkaamiseen ovat syrjäyttäneet sosiaaliset perusoikeudet.

Helsingille satoja miljoonia ylijäämää, mutta palveluista tingitään

Kokoomus jyräsi Helsingin budjettineuvotteluissa

Helsingin kaupunginhallituksen tänään hyväksymä budjettiesitys vuodelle 2019 osoittaa järkyttävää piittaamattomuutta asukkaiden tarpeista. Budjettiesitys on yli 260 miljoonaa euroa ylijäämäinen, mutta monien palvelujen määrärahoja jopa supistetaan reaalisesti ja asukasta kohti tämänvuotisesta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä