Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylisuuret vuokrat

Helsingin vuokrataso on 65% Wieniä korkeampi

Miksi Helsinki ei ota oppia halpojen asuntojen reseptin löytäneestä Wienistä? Asiantuntijat vastaavat (HS 6.5.2019) herätti twitterissä melko paljon keskustelua, jonka voi tiivistää klassiseen toteamukseen "Ei toimi Suomessa."

Mitkä tahot hyötyvät maksuhäiriöisistä?

Kuntavaalien tohinassa valtakunnan isot asiat ovat jääneet varjoon. Nykyinen hallitus ei ole korvaansa lotkauttanut maksuhäiriöongelmalle, joka vuosittain paisuu tavoittamattomiin.

V. 2017 maaliskuun loppuun mennessä kirjattiin 374.000 maksuhäiriötä. Vuoden aikana 150.000 henkilölle kertyi puoli miljoonaa maksuhäiriömerkintää (Taloussanomat).

Vuosittain tuhansia kansalaisia putoaa ulos järjestelmästä, jolla turvataan perusoikeudet, kuten asunto, puhelin, tietokoneliittymä tai pankkikortti.

Vuokra-asuntojen omistajat, suurimmat valtion subventioiden hyväksikäyttäjät!

Valtio maksaa vuokranantajille miljoonia euroja vuodessa. Erityisesti pääkaupunkiseudulla asuvat joutuvat turvautumaan asumistukeen, voidakseen asua ja tehdä työtä pääkaupunkiseudulla.

Sato ja VVO sekä Asuntosäätiö, jotka ovat tuottaneet rakennuskantaa valtion tukemien varojen myötä, ovat hinnoittelleet vuokra-asumisen tasolle, jossa keskitasoisen tulonsaajaperheen tai yksineläjän keinot selviytyä asumiskuluistaan on käytännössä kestämättömät.

Valtion asumistukeahan tässä ollaan selvästi hyödyntämässä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä