Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Ylevero

Veroilla rahoitettu YLE kertoo EU:sta vain positiivisia asioita

Valtion media on valtion asialla, saa tulonsa valtiolta. EU on politiikkaa, eikä YLE ole mitenkään neutraali siinä. Hyvin vähän valtion media kertoo ikävistä asioista liittyen Euroopan unioniin. Miksi tämä on huono asia? Koska se ei ole puolueetonta toimintaa veroista tulonsa saavalta valtion medialta.

YLE:n sarja Aktivistit - valheita ja propagandaa yleveron hinnalla

Kerrankin ajattelin, että nyt saan maksamalleni yleverolle vastinetta, kun löysin YLE Areenasta Aktivistit-sarjan. Ensimmäinen osa käsittelisi Eugen Schaumania ja toinen osa Lennart Hohenthalia. Molemmat keskeisiä hahmoja Suomen tiellä kohti itsenäisyyttä.

Yleleaks ja Uutisvuoto joutaskohan jo unhohlaan

Ei uusia oivalluksia eikä oiken ees hauskuutta. Myötähävetti oikeasthaan sen Baba Lybeckinki puolesta, se nauro niinko ymmärtämätön hölmöilyille.

Se Yleleaksin loppulauluki, tyhjä piste iin päälle, tyhmä ja alkkeellinen.

Uutisvuodon seksipuhheissiinki ne esittäjät oli vähän liian vanhoja vai olenko mie itte liian vanha. Siis jotenki niin turhanaikasta hömpänpömppää.

Ja kuinka ussein näitäki mainostettaan muitten ohjelmien alussa! En tajua, mikä ero on mainostelevisioilla ja näillä Ylen kanavilla, jokka niitä trailereita ajjaa niinko mainostelevisiot mainoksia.

Suomalaiset Suomen ongelma

Viimeksi reilu vuosi sitten ja sitä ennen seurasin elämää USA:n eteläisimmässä osavaltiossa. Siellä paikalliset ongelmat jäivät helposti hyvän sään ja lämmön varjoon. Suomalaisuus siellä asuvien Suomalaisten piirissä suorastaan huokuu ja itsekin koin siellä olleessa Suomalaisuuden tärkeämmäksi kuin koskaan aikaisemmin. Sieltä katsottuna silloinen Suomen tilanne ja ongelmat tuntuivat toivottomilta. Suomeen juurtuneet ihmiset näyttivät lähinnä sosialismikoneiston aivopesemiltä ja hyväksikäyttämiltä orjilta, joilla ei olisi tietoa paremmasta.

YLE on strateginen resurssi

Koko media-ala elää parhaillaan suuressa murroksessa joka näyttäisi olevan siirtymässä jo toiseen vaiheeseen, jossa ihmiset alkavat itse tuottamaan uutisia ja mediaa. Silti kaupallinen media tuntuu haikailevan menneisyyteen, jossa kaikkien tulisi istua kuuliaisesti TV:n ääressä katsomassa mainoksia. Tietoisina tai tietämättöminä äänitorvina kaupallisen median lisääntymiselle toimivat Yleisradion toimintaedellytyksiä vastustavat tahot.

Ylen taantumasta ja Musiikkitalosta

Televisiostudion miljoonien eurojen kömpelöt uudistukset koen ärsyttäviksi. Maksamani 85 euron Yle-vero oikeuttanee mielipiteeseen.

Kömpelöt pulpetit ja kömpelöt koreografiat näyttävät uudistajien lapsuuden koulumiljööltä. Ohjelmien kuulutukset lie tarkoitettu lukutaidottomiksi arvioiduille katsojille (?) . ‘Inhimilliset tekijät’ ja muu ompeluseuraviihde, sekä lääkäri- ja terapeuttikäynnit kuuluvat vastaanotolle, ei televisioon. Erikoisesti, Ylen mainokset saattavat täyttää enemmän ohjelma-ajasta kuin luvallisilla mainoskanavilla.

Maakuntaradiot kiinni!

Viimeistään nyt, vuoden 2013 yleveron uudistuksen jälkeen, jokainen meistä on huomannut YLE-maakuntaradioiden surkean tilan. Itse olen seurannut lähinnä Kainuun, Oulun, Lapin ja Pohjois-Savon lähetyksia ja huomannut siitä, että sama, Pasilassa laadittu levylista soitetaan kaikissa 18 aluetoimituksessa. Sama havainto on tehty muuallakin.

Perussinimulta ei unohtanut Yleisradioa

Tänään julkaistun "Ratkaisujen Suomi - Neuvottelutulos strategisesta hallitusohjelmasta" liitteestä numero 7 löytyy mielestäni yksi koko paketin mielenkiintoisimmista lauseista. Siitä ei kuitenkaan tänään mediassa (tietääkseni) puhuttu. Suora lainaus liitteestä:

Hallitus asettaa parlamentaarisen työryhmän arvioimaan Ylen tehtäviä ja rahoitusta.

Rinne lupaa eläkeläisille negatiivisen tuloveron

Yleisradion uutisen mukaan valtionvarainministeri Antti Rinne on lupaillut puheenjohtajien keskustelussa verohelpotuksia takuueläkettä saaville. "Jo 20-30 euroa lisää kuukaudessa parantaa merkittäväti näiden ihmisten tulotasoa." Rinne lupaa siis minimissään 240 euron verohelpotukset.

Takuueläke on nyt 746,57 euroa/kk ja vastaava vuositulo on 8958,84 euroa. Eläkeläinen ei maksa tämänsuuruisesta vuositulosta veroja  eikä maksuja kuin Yleveron 60,92 euroa vuodessa. Tuloveroaste on alle prosentin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä