Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta YTK

Työttömyysturvat sinisiksi?

Sinisten ministerit Sampo Terho ja Pirkko Mattila vaativat yhtäläistä työttömyysturvaa kaikille. Selvitysmieheksi on valittu Mauri Kotamäki. Hän on mm. kirjoittanut tästä aiheesta mm. HS 1/2015 pääkirjoituksessa, että ”työttömyysvakuutusta pitää muuttaa reilummaksi”.

Älä maksa hyväosaisen työttömyysturvaa

Kesä saapuu ja niin saapuvat myös kesätyöntekijät työpaikoille. Pääluottamusmiehenä on pakko muistuttaa ajankohtaisesta aiheesta, nimittäin ammattiliitosta ja siihen kuulumisen tärkeydestä.

Pohjoismaat ovat paratiisi ja muu maailma on ”se normaali” työelämäkysymyksissä. Näin minulle kuvasi maailmaa eräs Ruotsin pitkäaikainen kansainvälisiin työelämän oikeuksiin erikoistunut henkilö. Mikä nyt sitten esimerkiksi Suomesta tekee ”paratiisin”, sillä palkankorotuksia ei näy ja työaikakin pitenee?

Onko YTK poliittinen vaikuttaja?

Vuoden vaihtuessa YTK (Yleinen työttömyyskassa) on aina aktiivinen mainostaja eri medioissa, koska kassan jäsenet maksavat koko vuoden työttömyysvakuutuksensa aina kerralla alkuvuodesta.

Vuoden 2016 alkupuolella hallitusammattilaisten johtama YTK:n hallitus on lähtenyt poliittiseen kamppailuun ammattiliittoja vastaan. Katso alla oleva kuva.

Sinä olet syy muutokselle

Suomen talous on alamäessä. Joka päivä tämän saavat kokea tuhannet irtisanotut työntekijät. Valitettavasti Suomessa työntekijöitä ei kunnioiteta kuin juhlapuheissa. Teot kertovat kuinka porvarilliset voimat halveksuvat ”ahneita suomalaisia työntekijöitä”, vaikka jokainen meistä tietää syyn olevan porvareiden pohjattomassa ahneudessa. Herrat kun ovat valmiita nostamaan omaa palkkaansa joka vuosi, vaikka yhtiön tulos olisi kuinka heikko. Työntekijöiden vaatiessa muutamaa senttiä lisää tuntipalkkaansa, ollaan romuttamassa yhtiön kannattavuus.

YTK huijaa vastavalmistuneita mainoskampanjassaan

Facebookia selatessani vastaan tuli YTK:n mainos, joka on ilmeisesti kohdennettu vastavalmistuneiden vanhemmille, että nämä ottaisivat nuorelle vakuutuksen työttömyyden varalta. Mainoksessa luvataan nuorelle antaa työttömyysturva maksua vastaan. Maksamalla heti vuosimaksun, luvataan nuorelle vastavalmistuneelle lahjaksi työttömyyden ajalta turvaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä