Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjä_Venäjä_Venäjä

Miten tämän Venäjän käy ennen pitkää?

Miten tämän Venäjän käy ennen pitkää?

Venäläisen Venäjän pitkä tarina ja sen nykyinen kohtalo – lyhyt oppimäärä.

*

Putinilainen sekurokratis-oligarkistinen järjestys on kehityskelvoton ja tuhoon tuomittu.  Siis aivan kuten leniniläis-stalinistis-gorbatsovilainen kommunistis-terroristinen Neuvostoliitto oli tuhoon tuomittu, ja sellaiseksi se myös osoittautui. 

Moldovassa toistuu Ukrainan tilanne:

Venäläiset ovat valinneet väärän strategian vaikutusvaltansa kasvattamiseksi lähialueillaan. Se tulee kalliiksi ja näköjään tuottaa huonoja tuloksia. Ruplia kuluu ja ruplan arvo heikkenee, tuloksena on ollut vain poliittisia tappioita, vaikka toistaiseksi sotilaallista menestystäkin on tullut.

Ukrainalaiset ovat äänestäneet euroopplaisuuden puolesta

Ukrainalaiset näyttävät olevan vakaasti sitä mieltä että he ovat eurooppalaisia, eivät venäläisiä. Venäläiset ja Putin ovat eri mieltä eurooppalaisuudesta kuin ukrainalaiset. He eivät pidä eurooppalaisista ja eurooppalaisuudesta, he haluavat olla venäläisiä.  Se näyttää olevan hyvin samantapainen ilmiö kuin erilaiset nationalistiset ilmiöt Euroopassa ja mm. perussuomalaisuus Suomessa. Ilmiö on nimeltään nationalismi.

Ukrainassa kuolleet venäläissotilaat.

Mitkä ovat Venäläisten mies tappiot Ukrainassa?

Verkkomedian tietojen mukaan kyse on tuhansista kaatuneista sotilaista. Tämä tuntuu kyllä jotenkin uskottavalta, sillä onhan Ukrainan armeijalla tulivoimaa ja iskuvoimaa. Jotkut separatistit eivät tässä taistelussa yksinään pärjäisi päivääkään.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Ven%C3%A4j%C3%A4_tappiot_Ukraina-27041

Onko luku 4 360  kuollutta venäläissotilasta kuitenkaan realistinen?  

Venäjän luottoluokitus ja ruplan kurssi

Venäjän luottoluokitus laski, vaikka ruplan kurssi euroon nähden on euroaikana pudonnut kymmenennekseen. Mikä onkaan devalvaatioprosentti? En uskalla edes yrittää laskea sitä. Se on hurja.

Putinin Venäjän ymmärtämisestä

Monille suomalaiselle ja muille länsimaalaisille Putinin Venäjän ymmärtäminen tuntuu mahdottomalta ajatukselta. Kun emme ymmärrä sitä, se tuntuu meistä vieraalta ja oudolta ja kaikki outohan tuntuu aina myös pelottavalta. Pelko taas synnyttää omat harhakuvitelmansa ja niin vieraantumisen kierre alkaa.

Venäjä on oikeasti itsenäinen maa

Venäjä ei kuulu EU:hun.

Venäjä ei solmi erillissopimuksia EU:n kansa.

Venäjä noudattaa omaa politiikkaansa, esimerkiksi Tsetsenian, Syyrian ja Ukrainan suhteen.

Venäjä ei piittaa mitä muualla maailmassa heistä ajatellaan.

Venäjä ei piittaa EU:n tai USA:n pakotteista.

Venäläiset ihmiset ovat ylpeitä isänmaastaan ja rakastavat suurta johtajaansa Putinia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä