Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalimainokset

Vaalitonttujen juhlayö - Ulinaa vaalimainonnasta

Voi juku! Kohta aukeaa vaalikylä meillä Oulussa ja on koittanut se maaginen aika, kun vaalitontut juoksentelevat karkit kolisten lupaamassa mitä eriskummallisempia asiota. Yksi kertoo parantavansa ilmaston ja toinen hiippalakki tarjoilee ratkaisua pedofiliaan. Yksi tonttu ei ole vaalitonttu alkuunkaan vaan naapurin Seppo säkissään homeisia nameja. Loppuen lopuksi kampanjabudjettien perusteella yhden äänen arvoksi muodostuu noin 5 euroa.

Paskapuheille loppu! Jokainen rikkaaksi!

Pian on taas vaalimainosten aikaa ja arvovaltaiset raadit pohtivat kenellä on tyylikkäin ja paras katumainos. Ohessa pari tyylinäytettä Alankomaista, tosin jo menneeltä ajalta. Ensimmäinen on feikki, mutta hauska ja pureva sellainen. Hollannin pulttibois:in vastine, mainio duo van Kooten en de Bie, oivalsi jo hyvissä ajoin tulevan vasemmisto-, oikeisto- ja viherpopulismin esiinnousua. Kesällä 1980 herrat perustivat fiktiivisen puolueen, joka sai nimekseen "de Tegenpartij" (Vastapuolue).

Se on vain sellainen "brasilialainen" maan tapa

Brasilian presidentti Dilma Roussef oli eilen vierailulla Suomessa ja keskusteli muun muassa presidentti Sauli Niinistön kanssa kahdenvälisistä suhteista ja yhteistyöstä mm. tiede-, teknologia- ja opetusalalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä