Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Työnhakija

Työpaikan hakukoulutus ja työnantajat

Työttömillä on halutessaan mahdollisuus hankkia työnhakukoulutusta. Varsinkin uusille työmarkkinoille tuleville se voi olla tarpeen, mutta pitkään samassa työpaikassa olleellekin siitä voi olla apua.

Työnantajien vaatimuksesta koeaikaa on jatkettu kuuteen kuukauteen. Myös potkujen antamisen helpottamista uudella irtisanomislailla on vaadittu kuten kuluneen syksyn poliittisesta sekamelskasta olemme huomanneet.

TE-toimistojen haastattelut. Työnhakijalle vai työnantajalle?

TE-toimistot haastattelevat työnhakijoita ja heille räätälöidään suunnitelma, jonka avulla työllistyisivät tai kehittäisivät itseään. Tuolla tavalla ei työpaikkoja lisäänny. Olisi järkevämpää, että TE-toimistot tai jotkin muut instanssit haastattelisivat työnantajia ja räätälöisivät heille mahdollisuuksia työllistää. Tarkennuksena se, että työ olisi palkallista eikä siihen annettaisi yhteiskunnan tukea. Tätä voisi kokeilla, ellei näin jo tehdä.

Henkilöstöpalvelujen arvo asiakkaalle

Mielikuvat, painopisteet ja tavoitteet ohjaavat työvoiman saatavuutta, liikkuvuutta ja kohtaamisia. Poliittinen ilmapiiri voi innostaa työmarkkinoita tai jopa pysäyttää orastavaa talouskehitystä.

What? "Työttömille ehdotetaan pakkoraportointia"

No, tässä raportti:

1 tunti avoimien työpaikkojen läpikäymistä: ei paikkoja 57-vuotiaalle, vain kevyttä fyysistä työtä sairastumatta kestävälle, vain suomen kieltä puhuvalle ja puhelinmyyntityötä arvostamattomalle.

6 tuntia fyysisen ja henkisen kunnon ylläpitoa

1 tunti kotitöitä

Siinä raportti viidelle päivälle viikossa työpäivän verran tunteja vuorokaudessa. Toistaiseksi voimassa oleva.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä