Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Terveysasema

SDP vastustaa nopeampaa pääsyä lääkärille poliittisista syistä!

SDP hallitsee julkisen terveydenhuollon markkinoita ammattiyhdistysliittojensa kautta, joissa ylivoimaisesti suurin osa jäsenistä on demarien äänestäjiä.  Ihmisten jopa yli 60 vuorokauden jonotusaika lääkärille ei paljon paina, kun kyseessä on 400 000 kunnallisen työntekijän äänet vaaleissa. Voitaisiinko vihdoinkin ajatella sitä veronmaksajaa, sitä todellista äänestäjää?

SOTE-uudistus on kokonaisuus

Tampereen pohjoinen suuralue on erinomainen valtakunnallinen esimerkki siitä, miten kiinteästi SOTE-palvelut ja joukkoliikenne liittyvät toisiinsa. Tampereen pohjoiselta suuralueelta on keskitetty suuri osa palveluista keskustan tuntumaan. Kämmenniemen terveysasema vastaa alueella perusterveydenhuollon palveluista.

 

Joukkoliikenteellä palveluiden saavutettavuus

KÄMMENNIEMEN TERVEYSASEMA PALVELUINEEN SÄILYTETTÄVÄ

Kämmenniemen terveysasema tulee säilyttää. Lähitorin sijaan tarvitsemme ensisijaisesti toimivaa terveysasemaa palveluineen lähipalveluna. Huomioon ottaen pitkät etäisyydet, vanhukset ja ala-ikäiset on kestämätöntä keskittää terveydenhuolto Linnainmaalle. Kämmenniemen terveysasema on käyttöasteeltaan hyvä. Tosiasiallisesti nyt tehtyä keskittämissuunnitelmaa tehdessä ei ole kuultu alueen asukkaita.

Vantaan terveysasemien jonot ovat täysin sietämättömät

Vantaan terveysasemille saa pahimmillaan odottaa aikaa lähes 3 kuukautta. Keskimäärin kuukauden. Onko tämä inhimillinen aika? Täytyykö vanhusten kärsiä kuukausia ennen lääkäriin pääsyä? Näin ei pidä olla. Jonot on saatava puretuksi, jotta sairastunut ihminen saa avun vaivaansa riittävän varhain, koska sairauden edetessä sen parantaminen tulee entistä kalliimmaksi ja vaatii monesti erikoissairaanhoitoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä