Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Terveydenhuolto sote yksityistäminen

Sari Sairaanhoitaja kaivoi itse omaa kuoppaansa

”Kokoomus lähti vaaleihin "työväenpuolueena" ja kehitteli mainostoimiston kanssa oman "mainosbarbiensa". Mikäs on sen liikuttavampaa kuin sisar hento valkoinen. Syntyi Sari Sairaanhoitaja, jonka palkkakuopan puolue lupasi peittää sadan euron seteleillä. "500 euroa kuukaudessa olisi sopiva korotus", tuumi puoluesihteeri Taru Tujunen ja puoluejohtaja Jyrki Katainen nyökkäili.”  

Onko tavoitteena yksityistää maailman kustannustehokkain erikoissairaanhoito?

Joulukuussa Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit päättivät yhteisen Tays Alustayhtiö oy:n perustamisesta. Sen tehtävänä on valmistella erikoissairaanhoidon palveluiden tuottamista piirien yhteisesti omistaman osakeyhtiön kautta. STM ja Kuntaliitto eivät ole kovin innostuneita yhtiöittämisestä. Uhkana näkevät avoimuuden puutteen ja demokratiavajeen.

Voiko yksityinen sairaala tehdä turhia hoitoja - yhteiskunnan piikkiin?

Tämä on tositarina yksilön tragediasta, joka laajenee terveyspoliittiseksi kysymykseksi: Onko valinnanvapauskokeilussa potilaan mentävä porsaanreikiä, joilla voi rahastaa? Julkaisuun on asianomaisen lupa.

Avoin kirje apulaiskaupunginjohtaja Salmiselle terveyskeskusjonoista

Arvoisa Jukka T. Salminen,

Te olette Vantaan sosiaali- ja terveyspalveluista vastaava apulaiskaupunginjohtaja. Pyytäisin teitä soittamaan jonakin tavallisena arkipäivänä terveyskeskuksemme ajanvaraukseen. Varatkaa itsellenne aikaa. Kuulisin mielelläni kokemuksestanne.

Yritin toissa päivänä muuttaa lääkärinvastaanottoaikaani Länsimäen terveysasemalla. Soittoaika on rajattu klo 8.00-12.00. Odotin ensin tovin ja jätin lopulta soittopyynnön. Iltapäivällä sain vastaussoiton, mutta en kyennyt vastaamaan puheluun.

Lepomäen ulostulon todellinen tausta?

Ei olisi ensimmäinen kerta kun vasta myöhemmin kevään kynnyksellä ymmärretään, että lumi ei pysy maassa kuin kesään asti. Sitten pitää jälleen odottaa seuraavaa talvea, jotta muistettaisiin millä leveysasteilla meillä suomessa asutaan. Koko suomi on - ei enempää, eikä vähempää kuin samoilla leveysasteilla kuin siperia tai alaska. 

Aliresurssoitu - helpommin yksityistettävissä

Suomen terveydenhuolto on Euroopan huonoin, väitti brittilehti Guardian vuonna 2016. Jutun oli kirjoittanut Suomessa asunut toimittaja Ed Dutton omista kokemuksistaan. Hän oli erään kerran tyttärensä kanssa joutunut kokemaan kaiken sen huonon, mistä julkista terveydenhuoltoa on moitittu ja usein aiheestakin. Nimittäin pitkistä jonoista ja lääkärinaikojen useiden viikkojen odottelusta. Hän oli keskustellut myös sarjakuvapiirtäjä Ville Rannan kanssa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä