Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Tansania

Suomi on kamala paikka elää

Pastori Marjaana Toiviainen ilmoitti erään edesmenneen valtakunnankanslerin syntymäpäivänä Suomen hallitukselle sen voittaneen, mitä tuli turvapaikanhakijoita koskeviin ongelmiin. Arvon pastoritar kertoi myös muuttavansa Tansaniaan, koska hän ei voi asua enää Suomessa, kun täällä on niin kurja elää.
Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä.

Kädet poikki ja henki pois albiinoilta Tansaniassa

On arvioitu, että Tansaniassa yhdellä kahdestakymmenestä tuhannesta henkilöstä esiintyy albinismia eli melaniinpigmentin puutosta iholla, karvapeitteessä ja silmissä. Toisin sanoen Tansaniassa on arvioitu olevan kymmeniä tuhansia albiinoja ja suurimman arvion mukaan heitä voi olla jopa 150 000.

Rahaa maailmalle, onko varaa....

 

Suomi on jo maksanut tänä vuonna 11 miljoonaa euroa budjettitukea Tansanialle, eikä se ole ainoa maailmankolkka, mihin rahaa liikenee. Vuonna 2013 budjettitukea annettiin 11 miljoonaa euroa, joka oli noin 30 prosenttia Suomen kokonaisavusta Tansanialle.  Tansania on euromääräisesti Suomen kehitysyhteistyön suurin kumppanimaa. Mitäköhän tarkoittaa ”kumppanimaa”, kun yritän tässä ohessa paikata aukkoja sivistyksessäni.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä