Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen Punainen Risti

Punaisen Ristin tulee sisäistää toiminta suomalaisille.

Suomen Punaisen Ristin toiminta tulee sisäistää Suomessa olevaan veteraanien hoitamiseen. 

Pakolaisbisneksen rahanjakoautomaatti

Tänään esitetty MOT-ohjelma oli karua kertomaa. "Punaisen Ristin pohjaton lipas" kertoi ahneudesta ja tilanteen tuomasta mahdollisuuksien hyväksikäytöstä. Huvittavinta oli Punaisen Ristin komissaarien luimistelu ja selittely. Lopulta he eivät voineet sanoa muuta kuin että hallitus on hyväksynyt tämän. Ääni vähän vapisi ja katse harhalili.

Katsokaa ohjelma!! Ensimmäistä kertaa vuoden 2015 jälkeen media uskalsi puhua asiasta, josta on vain kuiskittu ja huhuiltu.

Vastaanottokeskuksesta, tyylikkäästi

Toissapäivänä Yle Fem lähetti uusintana mainion dokumenttielokuvan Metallikatu, syksy 2015 (ohjelman voi vielä nähdä Yle Areenassa, jos kiinnostaa). Se kertoo Suomen Punaisen Ristin Turun vastaanottokeskuksen arjesta viime syksynä, kun arki siellä oli poikkeuksellisen haastavaa, tulihan turvapaikanhakijoita silloin sisään ovista ja ikkunoista. Sellaista pakolaistulvaa ei Turussa tai koko Suomessa ollut aikaisemmin nähty, eikä näillä näkymin ainakaan ihan heti nähdäkään.

Menestys syntyy myönteisestä ajattelusta

Vuosi 2015 on ollut monella tavalla ja monille hyvä vuosi. Yksi asia muiden hyvien asioiden keskellä on mainittava ja se on se, että kesällä moni sanoi ei syrjiville ajatuksille yhteisessä Meillä on unelma-mielenosoituksessa.

Veripalvelu - vampyyri hyväntekijän vaatteissa?

Punainen risti valkoisella pohjalla ei ole ensiavun tai sairaanhoidon tunnus, jota kuka tahansa voi vapaasti käyttää. Siitä on tullut avustustyön ja turvan symboli, jonka käyttö on tarkoin säädeltyä ja väärinkäyttö suoranainen rikos. Punaisen Ristin maailmanliikkeellä on suojamerkin syntyhistorian vuoksi erityisoikeus käyttää sodanajan symbolia toimintansa merkitsemiseen.

Auttaminen ei ole aina vain tahdosta kiinni

Piti kirjoittaa hallituksen "ratkaisuista", mutta arki painaa ja huolet niistä, jotka jäävät vahvoja kansalaisia suosivien päätösten alle kasvavat. Välillä, kun politiikka näyttää toivottomalta, kansalaiset toimivat toisin ja auttavat muita kansalaisia kestämään kolhuja.  Puheenvuorosta olen lukenut Timo Ekmanin vapaaehtoiskokemuksista vastaanottokeskuksissa. Kiitos Timolle tärkeästä ja hyvästä työstä!

Omituisuuksia Kittilän vastaanottokeskusjupakassa

Huomasinpa hassun jutun: tutkikaa Kittilän vastaanottokeskuksesta neuvottelevien tahojen (Suomen Punainen Risti ja Harriniva lomakeskus oy/Harriniva Hotels & Safaris) päätöksentekoelimiä. Harrinivan konserni omistaa siis Hotelli Kittilän, jolta SPR vuokraa hotellin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä