Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Suojelu

Totuudenjälkeinen metsä

"Nykyään ei saa kunnon rakennuspuuta mistään"  

"Metsät on nykyään pelkkiä puupeltoja"

"Talousmetsien luonnonhoito on täysin vapaaehtoista"

"Viimeiset  vanhat metsät pelastettava vielä, kun ne pelastettavissa on"

Kaikki nuo lauseet löytyvät lähes jokaisesta metsää, puurakentamista tai luontoa käsittelevästä some-keskustelusta. Eräs esimerkkilauseista on jopa WWF:n vaalitavoitteista 2019.  

Maa- ja metsätalousministeriön asetus lohen kalastuksesta on virheellinen

Lehdistötiedote 16.03.2017

Nopean toiminnan joukkona tunnettu kala-asiantuntjoiden ryhmä on huolissaan maa- ja metsätalousministeriön osoittamasta välinpitämättömyydestä uhanalaisia vaelluskaloja ja vaelluskalojen eri osakantoja kohtaan.

Liito-oravien suojelun taso aivan järjetön

Suomessa on noin 300.000 liito-oravaa. Siis kolmesataatuhatta. Tuo vekkuli eläin on yleinen koko pohjoisella havumetsävyöhykkeellä Suomesta aina Venäjän Kauko-Itään ulottuvalla valtavalla alueella. Yhteensä liito-oravia on kymmeniä miljoonia.  Siksi en voi mitenkään ymmärtää, että eläin olisi äärimmäisen uhanalainen, kuten kaikensorttiset viherpiipertäjät antavat ymmärtää. Voitaneen jopa sanoa, että heidän taholta kyseessä on jonkinlainen viherterrori.

Sanginjoen suojelu: Keskustasta ei painostettu vain Lepistöä

Oululaisessa kuntapolitiikassa on jotain todella pahasti pielessä. Siinä ei ole mitään pahaa, että jostain syystä Pohjois-Pohjanmaalla äänestäjät käyvät uurnilla tiputtamassa uskollisesti äänensä Keskustalle. Mutta se on oksettavaa, millä tavalla Keskusta mandaattiaan käyttää.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä