Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Sri Lankan terrori-iskut

Kansainvälisen yhteisön on otettava ääri-islamilainen ideologia vakavasti

Kristittyjen pyhänä päivänä pääsiäissunnuntaina 21. päivä huhtikuuta yhdeksän ääri-islamilaista terroristia suoritti Sri Lankassa valtavaa tuhoa ja kärsimystä aiheuttaneen pommi-iskujen sarjan, johon on tämänhetkisten tietojen mukaan menehtynyt 350 henkilöä. Kuolleita lapsia on ainakin 45 ja loukkaantuneita on reilu 500 ihmistä. Näitä traagisia iskuja ja monia henkiä vaatineita islamin nimissä tehtyjä iskuja analysoidaan sanoilla syrjäytynyt, mielenvikainen tai rasismin kohteena. Ei pidä kieltää näiden tekijöiden vaikutuksia, mutta samaan aikaan on vastuutonta sulkea silmänsä tosiasioilta.

PS hallitukseen ja yhdistetään voimat terrori-iskujen estämiseen

Sri Lankassa on nyt Yle:n tietojen mukaan yli 130 kuollut iskuissa kirkkojen pääsiäismessuihin ja hotelleihin ja haavottuneita on yli 400. Iskujen tekijöistä ei ole selvyyttä.

Voisivatko myös Suomen päättäjät jo uskoa, että on tosi kysymyksessä Suomessakin? Pelkät tuomitsevat lausunnot eivät auta, vaan maahanmuuttolinjan tulee muuttua.  Mahdollinen vasemmistohallitus vihreällä puolueella täydennettynä tulee todennäköisesti jatkamaan monikulttuurisuuden ihannointia ja toimia. Heille ei jostain kumman syystä totuus valkene.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä