Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Rekisteri

Kolme ehdotusta terroririskin pienentämiseksi

Kirjoitin toissapäivänä, että terroriin ei ole helppoja ratkaisuja. Vaikeita ratkaisuja mielessäni on, ja nostan ne nyt pöydälle keskusteltavaksi, disclaimerilla että nämä ovat vasta aihioita, enkä ole varma niiden toimivuudesta ja/tai inhimillisyydestä - yhdelläkään näistä ei ole Liberaalipuolueen kanssa mitään tekemistä, vaan ne edustavat yksityisajatteluani:

1)Vastaanottokeskusten työmarkkinat & työmarkkinoiden vapauttaminen (Malli USA)

Tieto on valtaa - kenen pitäisi omistaa rekisteritiedot?

Keskustelua rekisteröinnin rajoista käydään yksittäisten tietokantojen kohdalla, mutta kukaan ei tunnu tarkkailevan kokonaisuutta. Jokaisen uuden kansallisen rekisterin myötä yksilöiden liikkumatila pienenee, yksityisyydensuoja heikkenee ja vapaus vähenee.

Ajatuksia seksuaalirikollisten rekisteröinnistä

Silmiini osui Yle Areelalta löytyvä dokumentti Theroux ja seksirikolliset. Ohjelma synnytti monia ajatuksia. Kannattaa ehdottomasti katsoa. Dokumentissa kerrotaan Yhdysvaltojen tavasta rekisteröidä seksuaalirikollisia. Rekisterit ovat netissä kaikkien vapaasti luettavissa, ja sovelluksella voi tarkastaa, asuuko lähettyvillä joku seksuaalirikoksesta tuomittu. Seksuaalirikollisille on määrätty monia rajoituksia. He eivät saa asua 600 metriä lähempänä kouluja tai leikkipuistoja, eivätkä liikkua alueilla joilla on lapsia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä