Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Politiikan sisältö

Toivottomuuden ja sisällöttömyyden politiikka

Suomen hallitus lyö toivottomuuden ja sisällöttömyyden määrissä suurimman osan menneistä hallituksista laudalta. Ensinnäkin, kaikki hallituspuolueet toteuttavat kylmää ja kovaa talouskonservatistis-thatcherilaista leikkauspolitiikkaa, jossa nähtävästi tietoisesti pyritään viemään ihmisten mahdollisuudet toivoon ja tulevaisuususkoon taloudellisesti heikkoina aikoina. Valtion ja vallanpitäjien tulisi luoda mahdollisuuksia ihmislle päästä elämissään eteenpäin sen sijaan, että ihmiset kyykytetään toivottomuuden ja lamaannuksen tilaan.

Häpeää ja myötähäpeää

SDP:n pj. Antti Rinne ilmoitti häpeävänsä Suomen kehitysavun vähäistä määrää. Samaan sarjaan voidaan laittaa se, kun ministeri Susanna Huovinen ajoi eduskunnan viime istuntopäivinä läpi hanketta paperittomien ulkomaalaisten terveyspalveluista.

Jos vaalit käytäisiin politiikan sisällöllä

Mikäli nykyinen tottumukseen, propagandaan, mielikuviin ja markkinahulinaan perustuva vaalitapa jostain syystä hylättäisiin ja siirryttäisiin äänestämään vain todellisten poliittisten tavoitteiden ja sisällön mukaan asiapohjalta, tulos tänä iltana näyttäisi eivan erilaiselta kuin se todennäköisesti näyttää. 

 

Oma hypoteettinen, todellisen demokratian tuottama eduskunta näyttäisi tältä, olettaen myös että äänestysprosentti lähentelisi sataa:

 

IPU                        19%

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä