Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Neuvottelut

Nicaraguassa käynnistetään uudestaan neuvotteluja

Nicaraguassa vuoropuhelu käynnistyy taas 27.2. suljetuin ovin.  Tässä kansalaisyhteiskunnan edustajien lista varsinaisista neuvottelijoista: Juan Sebastián Chamorro, Carlos Tünnermann, Max Jerez, José Adán Aguerri Ja Mario Arana. Mukana on vain yksi opiskelija ja maanviljeilijöitä ei laisinkaan.

Eroon alistumisesta

Ihmisten suussa kulkevat usein sanat alistaja ja alistava. Näitä alistavia alistajia sitten yhdessä vihataan ja heidän edesottamuksistaan löydetään vain kaikki huonot puolet, jotka koituvat omalle kohdalle tappioksi. Kuitenkaan alistaja ei yksin määrittele alistujaa - ei edes suurimmalta osin. Alistajaa ei ole ilman alistumista.

Pelastuuko Suomi?

Juuri katselin minihallitusneuvottelujen neuvottelutuloksen julkaisemista. Itse tulos löytyy täältä

http://valtioneuvosto.fi/hallitus/hallitusohjelma/neuvottelutulos/fi.pdf

Muutama poiminta ja kommentti: 

"Suurin potentiaali uusien työpaikkojen synnylle ja talouskasvulle on pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Hallitus kokoaa ensi vaalikaudelle tähtäävän yritystoiminnan ja yritysten kasvun edellytyksiä sekä eri yritysmuotojen kohtelua kartoittavan ehdotuksen".

Neuvottelut, talouspakotteet vai sota?

Tällä hetkellä käydään kuumeisesti eri tasoilla ja eri tahoilla neuvotteluja Krimin tilanteen selvittämiseksi. Näyttää kuitenkin siltä, että Venäjää hallitsevalla eliitillä on nyt sotakiihto päällä. Viime tiedot kertovat, että Venäjä on aloittanut raskaan sotakaluston siirron Krimin niemimaalle.

Kriisin ratkaisuksi on tarjolla tasan kolme vaihtoehtoa: neuvottelut, talouspakotteet tai sota.

Tällä hetkellä olen melko epäileväinen pelkkien neuvottelujen ja varoitusten tehoamiseen. Venäläisten näkökulmasta se on vain vastapuolen heikkouden osoitus.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä