Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Myötätunto

Myötätunto vai yhteiskuntajärjestys? - Onko järjestelmä ihmiselle?

Laumakäyttäytyminen ihmiseläimellä johtaa metrossa tutkimusten valossa tilanteeseen, jossa todennäköisyys jäädä vaille apua pahoinpitely -tai ryöstötilanteessa kasvaa sitä suuremmaksi, mitä enemmän metrossa on ihmisiä.

Auttaisiko lakiin kirjattu velvoitekäsky ihmisiä noudattamaan tällaisessa tilanteessa ”rakkauden lakia?

Mitä tarvitaan, jotta ihmisen luontainen kyky tuntea myötätuntoa herää?

Miksi lapset kiduttavat eläimiä?

Lapset ja nuoret eivät voi hyvin. Heissä on vihaa. Turhautumista. Pahoinvointia. Se johtuu Suomessa tehdystä politiikasta. Se vaikuttaa lapsiin, nuoriin, meihin kaikkiin. Suuri osa lapsista ja nuorista on heitteillä monella eri tavalla. Vain 20 % maamme lapsista ja nuorista elää ehjissä kodeissa.
 

Nykysuomi ja uhriutumisen kulttuuri?

Kirjoitettuani eilen Maria Guzeninan niin ikään eilisestä vappupuheesta, en osannut odottaa, että saisin niin pahansuopia ja jopa heittämällä Guzeninaa itseään rajummin sanankääntein masennuksesta ja/tai työuupumuksesta kärsiviä henkilöitä alentavia kommentteja kuin mitä kommenttiosioon putkahteli. Vieläpä ihan yleisellä tasolla, eli keneenkään niitä henkilöimättä.

Kuinka paljon me todellisuudessa välitämme toisista ihmisistä?

Aloitan tämän blogini esimerkillä ja jatkaen saman maalliin. Älkää vaan ajatelko, että olen ”narsistinen hyväntekijä”, joita nyt media näyttää jahtaavan jutuillaan. Teen ja toimin vain niin, kuin itse tunnen ja koen oikeaksi.

Tässä uusin tapahtuma.

Te uskovaiset poliitikot vaikenette näistä Raamattunne sanoista?

Sunnuntaisaarani Teille, jotka kirkossa eivät käy. Blogini on myös uskovaisille, jotka käyttävät Raamattua lyömäaseena. Lukekaa ja miettikää tekstiäni. Älkää hyväksykö tai hylätkö mitään mitä kirjoitan ilman sitä, että mielessänne jokaisen sanan ja lauseen punnitsette. Lukiessane tulette huomamaan, että samoin kuin Raamatun, niin toisten uskonkirjojen, todellinen sanoma on unhohdettu ja niitä käytetään vallan ja terrorin välineenä, niin Suomessa, kuin maailmalla.

 

Mnä kuuntelen, kuunteletko Sinä?

12 vuotta orjana

Eilen Yle esitti tv-ensi-illassa, oikeutetusti, oscar-palkitun 12 years of slave -huippuleffan. Elokuva kertoo Samuel Northupin, tosielämään perustuvan tarinan vapaan miehen sieppaamisesta pohjoisesta, orjuutta lainvoimalla kannattavaan etelään, etelävaltioihin ja vuosista siellä ja harvinaisen pelastumisen takaisin kotiin, vapauteen ja perheensä luo. Elokuva on koskettava tarina toivon säilyttämisestä, mutta erityisesti elokuva sattuu.

Kun Suomen peukut kääntyivät alas, suupielet myös.

Kirjoitan blogeja eri elämän eri aiheista, niin lapsista, nuorista, vanhuksista, vähävaraisista, yrittäjistä, ministereistä, presidentistä, maahanmuutosta ja pois muutosta, veroista, eläkkeistä jne.

Valitettavasti Venäjä sai Euroopan ja Suomen peukut alaspäin ja Suomen uusi hallitus on sitä vielä jeesannut.

Kaikki suomalaiset eivät ole vielä toipuneet 90-luvun pankkikriisistäkään, niin nyt pukkaa lisää kriisejä sisältä ja ulkoa, liian kanssa.

Tekstiviesti, joka jäi mieleen

Se oli pysäyttävä tekstiviesti. Varmaan siksikin, että se tuli kansanedustajalta. En yleensä saa niin henkilökohtaisia viestejä poliitikoilta. Mutta kyllä se jäi mieleen muista syistä:

Se mitä näen ympärilläni, tekee minut sairaaksi. Sättimistä, selkäänpuukottamista, naljailua. Mutta mitä me kaikki loppujen lopuksi halutaan? Sitä että joku edes vähän kuuntelisi, ymmärtäisi ja välittäisi, prkle.”

Boddhisattva Teuvo Hakkarainen

Tämän tekstin tarkoitus on osoittaa, että Teuvo Hakkarainen on maamme politiikan väärinymmärretyin henkilö. Häntä on vääristelty valtamediassa enemmän kuin ketään toista, mukaan lukien arvostettu pääministerimme kenet media pyrkii maalaamaan tervejärkiseksi. Syyt tähän ovat vallan ja varallisuuden keskittymät jotka käyttävät mediaa omia intressejään massamediassa. Nämä intressit ovat läpi ihmiskunnan historiassa aina kannattaneet köyhiä syrjivää politiikkaa ja vastustaneet henkisestä heräämisestä puhuvia julkisia hahmoja. Ja juuri siitä syystä media kohtelee Hakkaraista niin leimaavasti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä