Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Mittaus

Ilmastotiede uusiutuu sisältä päin, osa VIII

Merten lämpösisältö on selviämässä uuden mittausteknologian avulla. Argo-poijut tuovat parin viikon välein pintaan tietoa merten lämpösisällöstä.

Ennen 2000-lukua merien lämpösisällöstä emme tiedä, mittauksia on tehty pinnasta tai pinnan tuntumasta.

Meiltä puuttuu tietoa ilmastonmuutoksen kannalta oleellisimmasta asiasta. Lämpösisältö kertoo reaaliajassa ilmastonmuutoksesta. Pintalämpötilaan liittyy viiveitä, mistä syystä emme pysty tarkkaan määrittelemään mitä ilmaston osalta on tapahtumassa.

Tuulivoimamelun voimakkuus on yllättänyt

Viimeaikainen voimakas infraäänen ja matalataajuisen melun lisääntyminen teollisuusluokan tuulivoimaloista on tullut yllätyksenä kun on mitattu asianmukaisilla mittareilla. Nyt on sitten sellainen vaihe meneillään, ettei oikein tiedetä mitä pitäisi tehdä.

Hyvinvointipalvelun dilemma kansalaisopistossa - mittarit

Kirjoittelin rehtorikollegan kanssa selityksiä kansalaisopiston vuoden 2015 tilinpäätöksen ymmärtämisen tueksi. Mietittävänä oli mm. toiminnan ja kehittämisen painopisteet ja ennakoidut toiminnan muutokset sekä tuottavuustoimenpiteet. Toiminnan tuloksellisuutta mitataan erilaisilla tulosmittareilla, kuten asiakaskäynneillä, opetustunneilla, kurssilaisten määrillä jne.

Politiikka on rikki - VR:n YT:t

Olen miettinyt tätä aihetta pitkään, mutta Lindtmanin ulostulo tänään sai minut viimein tarttumaan näppäimistöön.

Olen työskennellyt erään suuren suomalaisen pörssiyrityksen pääkonttorilla koko työurani, ja nähnyt osani siitä mitä politiikka on parhaimmillaan - erilaisten intressien yhteensovittamista yhteisen päämäärän (pörssiyhtiössä yleensä liikevaihto + kannattavuus) saavuttamiseksi.

Tylsä kirjoitus siitä, kuinka asiat tulisi hoitaa

Julkinen hallinto on kriisissä. Tarkastelua vain parin esimerkin ryydittämänä.

  1. Nuorisotakuu: viranomaiset patistettiin yhteistyöhön. Työttömien nuorten piti saada työ- tai opiskelupaikka kolmessa kuussa, mutta työttöminä heistä onkin yhä useampi. 
  2. Vanhusten palvelutaloille määrättiin minimimäärä hoitajia hoidettavia kohden.

Ei tarkastella itse tapauksia vaan ajattelua niiden takana.

 

Miksi sähkömagneettisten kenttien raja-arvot eivät suojaa väestöä? Perustelut

Sosiaali- ja terveysministeriön ylilääkäri Mikko Paunion siunaamat ja Vihreiden ex-ministeri Osmo Soininvaaran allekirjoittamat ICNIRP-raja-arvot eivät kestä päivänvaloa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä