Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Luottamushenkilöt

Lohjan demareiden luottamushenkilöiden valinnoista

Olin sunnuntaina Lohjan Sos. Dem. Kunnallisjärjestö ry: n kokouksessa. Myös valtuustoryhmä kokoontui. 

Tässä Kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Leena Levonperän tiedote eilisistä luottamushenkilöiden valinnoista:

SDP Lohja / valinnat kunnallisjärjestön edustajiston kokouksessa 14.5.2017:

Kaupunginvaltuusto

Pj Joona Räsänen

 

Kaupunginhallitus 2017-2019

Vpj Maaret Laine / varajäsen Leena Saari

Jäsen Jarmo Aho / varajäsen Jari Väre

Tapaus Anna Mäkelä

Anna Mäkelä, ystäväni ja kollegani Kittilästä, sai eilen potkut. Potkut olivat lopputulos lähes vuoden mittaisesta prosessista, jota voisi kuvailla henkien taisteluksi kunnan viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä. Irtisanomisesta huolimatta tilanne ei pääty tähän, vaan edessä on pitkä prosessi hallinto-oikeudessa.

Arjen ammattilaisia vai asiantuntijoita lautakuntiin?

Aamun Keskisuomalainen (su 27.7.2014) tarttui asiaan, joka puhuttaa puolueissakin kuntavaalien jälkeen. Millaisella äänimäärällä ja osaamisella voi päästä kaupungin lautakuntiin, jotta tavallisen veronmaksajan etu toteutuu varmimmin? Vaikka jutun sävy oli varsin ikävä joitakin lautakuntapoliitikkoja kohtaan, pidän siitä, että tutkivalle journalismille on edelleen tilausta ja ammattitaitoa. Vallankäytön vastuu on sen läpinäkyvyydessä.

Miten luottamus rakentuu?

Viime aikoina olen pohtinut toistuvasti luottamusta. Mistä luottamus rakentuu ja miten se näyttäytyy luottamustehtävissä? Pohdintaan ovat antaneet aihetta niin omat valintani eri vaaleissa kuin myös  luottamushenkilöiden toiminnan seuraaminen. Osaan luottamushenkilöistä tai sellaisiksi pyrkivistä olen kokenut voivani luottaa, osaan en.

Kirje Juha Sipilälle

Puheenjohtaja 

Juha Sipilä

Suomen Keskusta, Eduskunta

Avoin kirje  17.1.2014

Keskustelin tänään Pertunmaan seurakunnan kirkkoneuvoston jäsenen Jarmo Tonterin kanssa.

Hänen kertomansa  mukaan neuvoston jäsen Raimo Mattila (kesk)  ei jäävännyt itseään ennen kirkkoneuvoston kokousta, vaan sen jälkeen, vaikka osallistui aktiivisesti keskusteluun ja vaati mm Jarmo Tonteria ryhtyään laittomuuksiin , eli laittamaan Pertunmaan seurakunnan omistamat Sähköyhtiö Suur- Savon Sähkön osakkeet myyntiin facebookiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä