Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Krista Kosonen

Eri eduskuntapuolueiden peruskannattajien profiilit?

Taloustutkimus selvitti Suomen Kuvalehdelle keväällä 2011 ennen ek-vaaleja eri eduskuntapuolueiden kannattajien ajatuksia ja mielipiteitä. Tutkimuksessa 18384:n äänestysikäisen suomalaisen vastausten perusteella luotiin profiilit eri eduskuntapuolueiden peruskannattajille.

Seuraavien fiktiivisten henkilöiden tiedot perustuvat tähän tutkimukseen. Jokaista kannattajatyyppiä esittää yksi ja sama näyttelijä, Krista Kosonen. Tekstit on kirjoittanut Pekka Ervasti.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/katso-kuvat-krista-kosonen-esitt...

Suomalainen kuplaherkistely

Murheellisten laulujen maasta laulaessaan, Eput tuskin puhuivat NYT, vaan ENNEN -ajasta.

Pääkaupunkiseutulainen kummastelu ja kuplaantuminen suomalaisesta reaalitodellisuudesta, on pelottava ja vaarallinenkin. Arvaamattomalta tuntuu, että pienikansainen Suomi eläisi vain yhtä todellisuutta. Timo K. Mukka kirjoitti aikanaan realismia pohjoisen suomen uskonnollisista pakkopaidoista. Ihmisten tahdon nujerruksista ja köyhyyden tuomasta alistuneisuudesta.

Kupla

Jos otan tuttavapiiristäni kaksi ihan täydellistä ääripäätä, on heidän välinen ero niin suuri, että aivan hyvin voisi ajatella heidän olevan liki kaksi eri kansallisuutta, ellei sama kieli heitä yhdistäisi. Kyllä, Suomi on kahtiajakautunut aatteellisesti.

Klikkijournalismi elää vaikka Krista Kososen kustannuksella

Neljä vuotta sitten Suomen Kuvalehti julkaisi äänestäjäkarikatyyrijutun ja se oli otsikoitu seuraavalla tavalla:

"Krista Kosonen eri puolueiden peruskannattajana".

SK julkaisi jutun uudestaan 21.4.2015, kun HS:n puolihuolimattomasti käyntiin polkaisema polarisaatiokiima haki vasta momenttiaan. Tällä kertaa SK otsikoi sen kuitenkin:

"Krista Kosonen esittää perussuomalaista".

Mukasuvaitsevaisten ja mukasivistyneiden kupla puhkesi!

Vaalitulosten selvittyä Helsingin Sanomat haastatteli liutaa taiteilijoita, jotka ottavat vahvasti kantaa vaalitulokseen. Tätä mieltä on muun muassa ohjaaja Pirkko Saisio: "Minusta tuntuu, että vihreät ja vasemmisto jakavat keskenään älymystön, kulttuuriväen, tutkijat ja yliopistoväen.”

Kulttuurinäkymiä kuplien ulkopuolella

Näyttelijä Krista Kosonen kohautti joitakin kertomalla Helsingin Sanomien haastattelussa, ettei tunnista vaalituloksista omaa Suomeaan, jossa on ”tasa-arvoiset ihmisoikeudet ja kaikille hyvinvointivaltio ja kaikenlainen rasismi pois, minusta se on vain rikkaus, että tänne tulee ihmisiä, eikä vain suljeta ovia."

Krista Kososelle

Ei sinun, minun ja muiden tarvitse olla puolueiden kannattajien kanssa samaa mieltä omien puolueiden erinomaisuudesta, muuten Suomessa olisi vain yksi puolue.

Sunnuntaina myös Kuubassa oli kunnallisvaaleja, joissa mukana oli vain yksi puolue. Ei sinun tarvitse arvata mikä puolue voitti.

Toivottavasti Suomi ei koskaan joutuu sellaiseen tilanteeseen. Toivottavasti jatkossakin saamme ilmaistaa itseämme vapaasti ilman pelkoa joutumisesta silmätikuksi.

Kiitos sinulle rohkeudesta sanoa mitä mieltä olet!

Terveisin,

Suomen kansalainen

Avoin kirje Krista Kososelle (ja muillekin kuplassa eläville)

Arvoisa Krista Kosonen,

kerroit Helsingin Sanomien haastattelussa, kuinka eduskuntavaalien tulos ei edusta sinun Suomeasi. Eduskuntavaalit ovat paras mittari kertomaan kansamme arvoja ja näkemyksiä, sillä kyseessä on suurin mahdollinen "gallup-kysely", jossa ihmiset pääsevät kertomaan näkemyksensä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä