Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Kotiseutu

Kuvia Ikaalisista takavuosikymmeninä: kapinaa ja rauhaa

Kuvia Ikaalisista takavuosikymmeninä:

*

1918

Paikkakunta: Ikaalinen

Aihe: Suojeluskunnan jäljet, sisäkuva Nestor Karlsonin talosta.

Seppo Ervastille: kotiseudun ja isänmaan suojelu ei ole rasismia

Historian maisteri, rovasti ja kotiseutuneuvos Seppo Ervasti kirjoitti Koillissanomissa 19.9.2018 mm. seuraavaa: ”Toisenlaisten ihmisten syyllistämisellä ja syrjimisellä päädyttiin aikanaan kiihkonationalismiin ja juutalaispogromeihin. Tätä samaa rataa ovat nyt marssimassa ruotsidemokraatit, perussuomalaiset edellä ja kaiken maailman `Kanaset` perässä. (...) Nykyajan rasistit ovat vain Hitleriäkin pahempia, koska he eivät uskalla rasismiaan tunnustaa.”

Kotiseutu sijaitsee rauhallisessa ja vauraassa kotimaassa

Tummanpunainen mies pääsi ottamaan pari askelta ennen kuin joutui hakatuksi. Syy pahoinpitelyyn oli rasismissa. Vihaiset miehet eivät sietäneet tummanpunaista miestä, alkoi kuulua ivahuutoja. Tummanpunainen mies sai päällensä annoksen ryöpytettyä vihaa, sillä yhteiskunnan tuomitsevat vihan kaverit ilmenivät omassa tilassaan yhteisönsä rankaisevana yliminänä. Kuin eläisin taas, huutaa nainen kadulla. Nyt on ennätykselliset olosuhteet, sillä kaikki on solidaarista. Eräs pariskunta säilytti vehnäjauhoja peltipurkissa kolme vuotta. Jauhoissa oli hiirien jättämiä jälkiä.

Lohjalta mää vaan

Puhun aina innoissani omenakaupungista. Brysselissä, Cardiffissa ja Kotkassa tiedetään hyvin, että nyt ei puhuta New Yorkista vaan siitä oikeasta omenakaupungista, Lohjasta. Lohjan omenalehdot ja mineraalipitoinen maaperä tulee kaikille tutuilleni kyllä selväksi kun hetkenkin seurassani viettää. Useimmiten vauhkoiluni johtaa keskusteluun missä kyseinen paikka sijaitsee ja herättää ihmisten kiinnostuksen, miksi olen niin innoissani kotipaikkakunnastani.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä