Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Kodinhoitajan työ

Miksi vanhan ajan kodinhoitajia ei ole olemassa ?

Olen tuossa rupatellut ja sivusta katsonut kuinka ankaraa monen lapsiperheen arki on . Yleinen iso ongelma on jotta ei ole mitään selkeetä numeroa josta nopeasti akuuttiin hätään saisi konkreettisesti apua heti . Ennen vanhaan kunnan kodinhoitaja oli nopealkin aikataulul soitettavissa paikalle . Ennen kodinhoitaja auttoi Konkreettisesti kodin päivittäisissä askareissa . Siivoomisessa , ruuanlaitossa , lastenhoidossa jne. Nykyään avun saaminen monimutkaista ja aikaa vievää jotta moni ei jaksa pyytää mitään apua vaikka kuinka avun tarvetta olisi .

Lisää kotitaloustunteja kouluihin

Järjestimme Virroilla koko perheen vaalitapahtuman. Aiheena olivat perheet, maaseutu ja yrittäjyys eli omat pääteemani. Puheiden lisäksi nämä aiheet näkyivät käytönnön tasolla. Muunmuassa perheille oli järjestetty ohjelmaa.

Kotikäynti turvamiehen kanssa on liikaa

Työterveyslaitoksen Kunta10 – tuloksista käy ilmi, että lähes neljä kymmenestä lähihoitajasta on kokenut ruumiillista väkivaltaa viime vuoden aikana. Lisäksi lähihoitajia uhataan aseella miltei eniten kaikista kuntatyöntekijöistä.

Hätähuuto kotihoidosta

Jo jonkin aikaa sitten lenkillä käydyssä keskustelussa nousi esille kotihoito. Silloin kävi ilmi, että siinä on paljon parannettavaa ja nimenomaan kotihoidon työtä tekevien työn ymmärtämisessä on puutteita.

 Halusin tietää paremmin missä tänään mennään. Seurasin kotihoitoa lähes seitsemän vuoden ajan, kun pidimme kotihoidon kera huolta läheisestä. Silloin jo lupasin hoitotyöstä vastaaville kirjoittaa aiheesta. Melko pitkäksi venähti aika ennen  kuin tämä kirjoitus sai alkunsa.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä