Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Kaltoinkohtelu

Eläinten kaltoinkohtelun taustalla oleviin ongelmiin puututtava

Eläinsuojelurikokset kasvavat ja todistamme karuja tarinoita koirahyökkäyksistä. Ei ihme, että eläinsuojeluvalvonnan riittävyys on yksi suurimmista huolenaiheista, kun puhutaan eläinsuojelusta. Esimerkiksi pentutehtailu ja koirien laiton maahantuonti ovat kasvavia ongelmia, joiden kitkemiseen tarvitaan tekoja. Tarvitsemme järeämpiä lainsäädännöllisiä toimia ja tiukempaa valvontaa eläinten suojelemiseksi.

Vanhusten hoitajamitoituksessa ei ole heikentämisen varaa

Valvira raportoi, että vanhusten sosiaalihuollon ympärivuorokautisissa yksiköissä työskentelevistä peräti 93 % on havainnut vanhusten kaltoinkohtelua. Kysely oli hyvin kattava, sillä siihen vastasi yli 7000 työntekijää. Julkisuudessa esiintuodut tapaukset eivät siis valitettavasti ole yksittäistapauksia. Tätä päätelmää tukee myös se, että aluehallintovirastoihin tehdyistä kanteluista hyvin suuri osa koskee vanhustenhoidon laiminlyöntejä.

Haista P.

Uuden Suomen keskusteluissa ansiokasta on se, että käymme keskustelua avoimesti kuvallamme ja nimelläme.  Haistattelu perusuomalaisittain osuu kaikkiin perusuomalaisiin.  Erkin  Seinäjoelta kannattaisi hillitä itseään.

"LASTENSUOJELUN" KALTOINKOHTELUSTA TUTKIMUS

Lastensuojelu satutti monia: "Siellä vallitsi vahvimman ja kieroutuneimman laki" http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/lastensuojelu-satutti-monia-siella-va...

Onko sinulla kokemuksia kaltoinkohtelusta sijaishuollossa vuosilta 1937-1983?

Lastensuojelun menneisyys

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä