Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Jaksaminen

Yrittäjyydessä ei aina onnistu!

Ei aina onnistu!

Yrittäjä yrittää. Kokeilee, epäonnistuu, korjaa, epäonnistuu, korjaa taas ja onnistuu.. tällainen  on kehittyvän yrittäjän kiertokulku. Päivät toistensa jälkeen ovat uusia, erilaisia, kehittäviä. Aivan normaalia. Siis ne epäonnistumiset. Ne kuuluvat yrittäjän arkeen.

Kuitenkin liian usein, etenkin tuoreet yrittäjät lannistuvat heti ensimmäisestä epäonnistumisesta.  Joskus me pidempäänkin yrittäneet. Usko loppuu. Tai meinaa loppua. Tarvittaisi enemmän kannustusta ja uskon vahvistusta.

Hoitaja ei ole kone, ei ole opettajakaan.

Jopa surulla mietin ja luen aina vaan kovenevia tavoitteita, mitä osoitetaan sairaanhoitajille ja lähihoitajille. Aina vaan tiukemmilla resursseilla tulisi asiakkaita hoitaa. Yhä useampaa pitäisi auttaa vähällä ajalla. Ei elämä mene niin. Ei se mene hoitajallakaan. Ei hoitajalla ole taskussaan ylimääräistä aikaa vetäistä taskustaan. Sairas ihminen tarvitsee aikaa. Hänelle pitää sitä löytyä. Ei hoitaja voi venyä työssään talousarvion mukaan. Hän kyllä venyy asiakkaansa sairaustilanteen mukaan ja niin pitääkin tehdä. Se on hoitotyötä. Se on sydämen työtä.

Työtä pitäisi pystyä jakamaan tasaisemmin.

Jos nuorena sairaanhoitajana oisin arvannut mitä seuraamuksia voi vuosien jatkuvasta yötyönteosta seurata, en olisi sitä tehnyt niin pitkään. Tein yötyötä noin 20 vuotta putkeen. Nyt elän elämää sellaista, että pystyn nukkumaan käytännössä vain joka toisen yön Se on raastavaa. Tuli muitakin sairauksia. Kaikki ei välttämättä yötyöstä, mutta uskon, että yötyö osaltaan altisti niille. Pidin sairaalan yöstä, työ oli hyvin haastavaa, mutta antoisaa. Joskus tuntuu, että maksoin liian kovan hinnan. Meni terveys. Ei auta kuitenkaan valittaa. Monta asiaa tein omana valintana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä