Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Hijab

Hijab on sorron symboli

Hijab on arabiaa ja tarkoittaa peitettä. Monien musliminaisten käyttämä huivi symboloi islamistien mielestä vaatimattomuutta moraalisuutta ja yksityisyyttä. Muslitytöt opetetaan jo pienestä pitäen käyttämään Hijabia ja heille kerrotaan, että Hijabia pitää käyttää tai joutuu helvettiin. Lisäksi tyttöjä saatetaan rangaista, jos eivät käytä Hijabia. Iranissa Hijabin käyttö on naisilla lakisääteistä.

Malka silmässä

Viime päivinä olen osallistunut muutamaan ihmisten pukeutumista tai pukeutumattomuutta sivuavaan keskusteluun, ja olen melko hämilläni. Ihmiset näyttävät todella luulevan, että länsimaissa jokaisella on oikeus pukeutua kuten haluaa. Sehän ei ole totta.

Se ei ole ollenkaan totta. Meillä on lukuisia eri pukeutumissääntöjä, tabuja, jotka ovat niin syvään juurtuneita, että emme edes ymmärrä niiden olevan tabuja.

Vapauden logiikka

Netissä leviää juttu, jonka mukaan jotkut musliminaiset USA:ssa eivät Trumpin voiton jälkeen uskalla mennä ulos huivi päässä. Monenmoisten kommenttien joukossa on yksi argumentointilinja, joka hämmentää minua aika lailla. Tämä argumentointi alkaa yleensä jotenkin siihen suuntaan, että ”Saako Saudi-Arabiassa kulkea ilman huivia?”  En ymmärrä logiikkaa noiden kommenttien takana.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä