Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Herttoniemi

Herttoniemen uimahalli

Herttoniemeen on lupailtu uimahallia kymmeniä vuosia. Asia ei ole edennyt, mutta nyt hanke saattaa nähdä valoa tunnelin päässä. Kaupunki suunnittelee parhaillaan rakentavansa asuntoja Herttoniemen teollisuusalueelle, Herttoniemen metroaseman läheisyyteen. Suunnittelualueeseen sisältyy myös kaupungin omistama tontti, joka soveltuisi hyvin uimahallille. Se olisi myös alueelle tarpeellinen julkinen tila.

 

Kettutien lähikirjaston puolesta


Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta käy kiivasta keskustelua kaupungin omistaman kiinteistön, Herttoniemen Kettutien kirjaston purkamisesta ja uuden, pienemmän ja kalliimman sekä asukaslähtöisen toiminnan näkökulmasta mahdottoman tilan vuokraamisesta yksityiseltä (YIT /Hartela).

Lautakunnalle esitetään tilanteessa vain yhtä vaihtoehtoa, jossa Kettutien kirjasto siirretään osaksi kauppakeskusta teollisuusalueen kainaloon lähelle Herttoniemen metroasemaa.

Herttoniemitalon palveluiden kohtalo käsillä

Herttoniemitalon palvelut ovat vaarassa siirtyä pois ja samalla koko kiinteistö joutuisi purku-uhan alle. Tämä merkitsisi julkisen tilan ammottavaa aukkoa Länsi-Herttoniemessä ja tarkottaisi vireälle kaupunginosa-aktivismille isoa kolahdusta. Osin pelkästään siitä syystä että Suomessa aktivismi on ympärivuotista, toisin kuin lämmin sää, ja katto tarvitaan vaikuttavaan suunnitteluun sekä työskentelyyn.

Bussitaisto idässä: pelastetaan tärkeä 58!

Bussilinja 58 (ja 58B:n) korvaava runkolinja 500 on unohtamassa idän matkustajansa. Aiemmin tehty muutos 59:lle, jossa lähtö/päättäripaikka muutettiin Itäkeskuksesta Herttoniemeksi, romahdutti monelle linjan käytettävyyden. Nyt samaa virhettä ollaan toistamassa 58:lle. Aikaisempi emämunaus ei johtanut täyteen katastrofiin johtuen juuri 58:n kantokyvystä. Ehdotettu muutos poistaisi suoran yhteyden Itä-Helsingin suurimmasta aluekeskuksesta muun muassa Pasilaan.

Keskitetysti terveeksi? Helsingin terveysasemien lakkautusaalto

Tiistaina 7.10. Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 'Sosiaali- ja terveysviraston palveluverkon' tulevaisuuden linjoista. Vuonna 2030 tulisi kaupungin terveyspalveluiden näyttää tyystin erilaisilta. 'Suuri ja kaunis' on uusi keskeinen ajatus sotepalveluiden piirissä. Palveluiden keskittäminen jättikokoisiin laitoksiin on tulevaisuuden "hieno visio".

Tänään Herttoniemestä viedään sairaala ja kohta terveysasema

*päivitys 2.6: Viimeinen niitti asiaan Sote-lautakunnan osalta tulossa tiistaina 3.6 lautakunnan päättäessä kokouksessaan taloussuunnitelmaehdotuksesta vuosille 2015-2017, jossa mainitaan Herttoniemen sairaalasta luopuminen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä