Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Ay-liikkeet

Yleishyödyllisyyden hinnaksi asetettava avoimuus

Ay-liikkeen omistusten ja Nuorisosäätiön pyöriessä otsikoissa olisi hyvä jälleen hakea ratkaisuja tilanteeseen. Mielestäni yleishyödyllisyyden statuksen tuomien etujen hinnaksi tulisi jatkossa asettaa avoimuus. Näiltä toimijoilta kuten työntekijä- ja työnantajajärjestoiltä, MTK:lta ja säätiöiltä tulisi edellyttää julkista kattavaa raportointia liiketoiminnastaan sekä kytköksistään.

Lakon uhkakuvat ylimitoitettuja - "Työnantajakin voi vastustaa aktiivimallia"

Kauppojen hyllyt ammottavat tyhjyyttään, liikennekaaos, lasten ruokahuolto vaarassa ja maamme talouskasvu uhattuna. Koiruoho putoaa taivaasta myrkyttämään kolmanneksen makeasta vedestä, heinäsirkat aiheuttavat tuhoa ja pasuunat huutavat kovaan ääneen tuomioita.

Suomi syöksyy kohti tuhavuotista pimeyttä.

Keskeiset vientialat, kuten kemianteollisuus, metsäteollisuus ja teknologiateollisuus, ovat kauhuissaan viennin ja tuonnin pysähtymisestä. Työpaikat vaarantuvat ja lypsetty maito ei liiku meijereistä eteenpäin.

EK patistaa ihmisiä yleislakkoon - "Mitä hallitus tulee tekemään?"

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toissapäiväinen ilmoitus vanhentuneiden keskusjärjestösopimusten kuoppaamisesta on saanut ay -liikkeet raivostumaan. EK rikkoi orastavan työmarkkinarauhan ilmoittamalla yksipuolisesti luopuvansa jopa 22:sta työmarkkinakeskusjärjestöjen välisestä sopimuksesta. Sopimukset koskevat muun muassa irtisanomissuojaa, yt-lakia, luottamusmiehen ja työsuojeluvaltuutetun asemaa sekä ay-jäsenmaksujen perintää. 

Nalli napsahti Rinteelle, mitä tekee SDP?

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tuomittiin 20 päiväsakkoon työriitalain rikkomisesta. Onko SDP ryhtynyt jo toimiin Rinnettä kohtaan vai odotteleeko puolue tuomion saavan lainvoiman? Noloa, SDP, noloa.

Nyt on Suomessa kriittinen taloudellinen tilanne, kuka päättää veneen suunnasta?

Olen äänestänyt muiden suomalaisten kanssa eduskuntavaaleissa ja meille on valittu eduskunta ja hallitus. Miksi ammattijärjestöt silti tuntuvat päättävän demokraattisesti valittujen edustajien puolesta, miten meillä asiat näinä vaikeina taloudellisina aikoina hoidetaan?

Paikallinen sopiminen vai reilu sopiminen?

Paikallinen sopiminen vapauttaa meidät toimimaan kuten parhaaksi näemme! Vanhoina dinosauruksina ay-liikkeet kahlitsevat vapautemme ja jyräävät verovapailla osingoillaan, lainsäädäntövallallaan, sekä jatkuvilla lakoillaan alleen niin onnettomat yrittäjät, työttömät kuin työntekijätkin!

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä