Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Al-Assad

Vain Euroopan kansalaiset voivat enää estää Venäjän verilöylyn Aleppossa

Länsimaat eivät enää mahda mitään Venäjälle Syyriassa ja Aleppossa. Venäjä voi tehdä Aleppossa sen, mitä se katsoo parhaakseen tehdä. Venäjä voi tappaa Aleppossa mielin määrin Syyrian armeijan avustuksella siviilejä ja lapsia, jos se katsoo niin parhaakseen tehdä.

Luodaanko Lähi-Itään ISISin häviön jälkeen uusi Sunni-valtio, "Sunni-Stan"?

Syyrian kohtalo – jaetaanko valtio viivottimella? Uusi Sunni-valtio luotava

*

Skenariot sen suhteen, mitä Syyriassa tehdään, - sitten kun Islamilainen valtio on lyöty, lentelevät jo ilmassa.  Syyria, tuo suurvaltojen kohtaamisajon kohde, on jo viidettä vuotta sodan kourissa.  Jotain tapahtuu, mutta mitä.  Näkemykset tulevasta vaihtelevat skaalan äärestä toiseen.

Tässä yksi pohjapiirros.

*

Ovatko lännen vaatimukset rauhalle liialliset Syyriassa‏

Britannian pääministeri David Cameron on syyskuussa sanonut, että jos rauha saataisiin aikaan, Assad voisi jatkaa maan presidenttinä puoli vuotta kestävän siirtymäajan. Mutta ilman asevoimiaan. Tätä pidettiin selvänä linjan pehmentämisenä.

Joskus ahistaa kunnolla

Poliittisesti. Nyt on sellainen hetki. Suhteellisuudentaju on taas kerran hukassa. Tai paremminkin, suhteellisuudentaju on riippuvainen poliittisista mielipiteistä.

19-vuotiaan valkoiseen kaapuun pukeutuneen puiston perukoilla esiintyneen hieman hölmöilleen ja historiaa tuntemattoman nuoren miehen elämää ollaan tuhoamassa. Poliittisten tarkoitusperien vuoksi. Media painostaa oikeuslaitosta löytämään edes jotain, mistä valkoisessa kaavussa esiintynyttä isänmaallista nuorta miestä voitaisiin syyttää.

Hyveelliset auttajat. Mistä kyse: Lähi-Idän pakolaisuus ja Venäjän Syyria-aloite

Hyveelliset auttajat. Mistä kyse: Lähi-Idän pakolaisuus ja Venäjän Syyria-aloite

*

Pitkään latautunut aika

Elämme tihentyneen tapahtumisen jaksoa maailmassa, erityisesti Euroopassa ja sen lähialueilla.  Ikään kuin jokin rauhallisen ajan liipotin olisi päässyt irti (liipotin; käynnin tasaukseen käytetty hillike). 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä