Iida Haglund

Kaikki blogit puheenaiheesta Aalto-yliopisto

Opiskelijavalinnan pisteytystyökalun ongelmien loistava analyysi Aalto-yo:lta

Yliopistojen opiskelijavalintoihin todistuspohjalta on kehitetty pisteytystyökalu jonka puutteista on esitetty lähinnä hajanaista kritiikkiä. Kritiikkiä on nähdäkseni eniten esitetty lähinnä yksittäisten kouluaineiden puolesta huolestuen ilman kokonaisarviointia. Aalto-yliopiston Fyysikkojen Kilta on tehnyt työkalun ongelmista todella pätevän ja hyvin kirjoitetun kokonaisanalyysin joka on jokaiselle aihepiiristä kiinnostuneelle lukemisen arvoinen. 

Japanin kielen ja kulttuurin opetuksen tulevaisuus Suomessa

Japanin kielen opetus päättyy Aalto-yliopiston kielikeskuksessa vuoden loppuun mennessä ja kielen viimeinen alkeiskurssi on meneillään. Aiemmin kielivalikoimassa luovuttiin italian kielen opetuksesta. Aalto-yliopistossa oli viime vuonna peräti 140 japanin kielen opiskelijaa ja kielikeskuksen johtokunnan opiskelijajäsenet ovat olleet johdonmukaisesti lopettamispäätöstä vastaan.

Vieläkin yliopistojen vertailusta – Aalto-yliopistoko Suomen kakkonen?

Katselin 17.3.2016 A-studiota, jossa käsiteltiin koulutussäästöjä. Sitä kuunnellessani korvaani särähti, kun käytännönprofessori (professor in practice) Pekka Mattila, Aalto-yliopistosta, väitti, että hänen edustama yliopisto on Suomen toiseksi paras yliopisto. Asia ei tietääkseni ole niin itsestään selvä. Päätin ottaa selvää ja löysin aivan muuta.

Sivistysvihamielinen hallituspolitiikka tuhoaa Suomen tulevaisuuden

Aalto-yliopistossa on saatu tuta Juha Sipilän hallituksen sivistysvihamielinen politiikka täydessä karmeudessaan. YT-kirves on heilunut: Aalto-yliopisto irtisanoo peräti 8 % työntekijöistään. Tämä on suoraa seurausta Sipilän hallituksen päätöksestä leikata yliopistojen rahoitusta lähes 700 miljoonan euron edestä vuosien 2016–2018. Aallon osuus leikkauksista on noin 140 miljoonaa euroa.

 

Tieteentekijät vaara poliittiselle suhmuroinnille

Ei voi olla ihmettelemättä, että nykyinen hallitus haluaa ajaa alas ja nöyryyttää Suomen ainutlaatuisen korkeatasoista yliopistolaitosta.

Itänaapurissa on samoin ajettu yliopistokoulutusta alas, ettei älymystö lisääntyisi, ja saisi arvovaltaa puuttua kansaa vahingoittavaan poliittisen päätöksentekoon.

Lobbaustieteiden maisteri

Käytäväpolitiikka eli tutummin lobbaus noussee eurovaalien myötä jälleen jalustalle. Eikä ihme, sillä Brysselissä lobbareita työskentelee arviolta jopa 30 000.  Lobbariksi päädytään eri reittejä, ja usein palkan maksaa joko yritys, etu- tai kansalaisjärjestö tai kansalaisryhmä. Lobbarit ovat alojensa erityisasiantuntijoita, verkostomestareita ja sosiaalisesti lahjakkaita yksilöitä. Voitaisiinko heitä kouluttaaa alalle suoraan - meillä täällä Suomessa? 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä